Στο Εφετείο το πρωί η Αντωνία Ηλία για το παραδικαστικό – Οδηγείται στις φυλακές Ελαιώνα

Διαβάζεται σε 2'
Αντωνία Ηλία
Αντωνία Ηλία EUROKINISSI

Μετά από 19 χρόνια, η Αντωνία Ηλία βρέθηκε στο Εφετείο Αθηνών για την εμπλοκή της στο αποκαλούμενο “παραδικαστικό κύκλωμα”.

Στο Μέγαρο του Εφετείου Αθηνών βρέθηκε μετά από 19 χρόνια η πρώην δικαστική λειτουργός Αντωνία Ηλία, ύστερα από την απόφαση των βρετανικών αρχών να την εκδοθούν στη χώρας μας.

Ακολουθώντας την τυπική διαδικασία η εκδοθείσα οδηγήθηκε αρχικά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις εκδόσεις και στη συνέχεια στον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών, ενώ τις επόμενες ώρας αναμένεται να μεταβεί στις Γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών προκειμένου να εκτίσει την ποινή κάθειρξης που της έχει επιβληθεί.

Η Αντωνία Ηλία που φυγοδικούσε από το 2005 έως το 2011 όποτε και εντοπίστηκε στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας, έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο πλαίσιο του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος».

Κατά πληροφορίες, η μεταφορά της στην Ελλάδα είχε επιχειρηθεί τουλάχιστον πέντε φορές το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο αυτή αναβαλλόταν εξαιτίας θεμάτων που έθετε η πρώην δικαστική λειτουργός.

Εν τέλει το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την Αντωνία Ηλία να προσγειώνεται μετά τις 10:00 το βράδυ. Μάλιστα συνοδευόταν από γιατρό προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα υγείας, που η εκδοθείσα επικαλούνταν το προηγούμενο διάστημα.

Η ίδια είχε εντοπιστεί το 2011 στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και συνελήφθη. Μέχρι τότε εμφανιζόταν ως Γαλλίδα υπήκοος με το όνομα Αντωνία Ζαμίν, και εργαζόταν σε βρετανικό σχολείο ως καθηγήτρια. Μάλιστα μέχρι τη στιγμή της ταυτοποίησής της, επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αντωνία Ηλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα