Ισραήλ: Απέσυρε τα περισσότερα χερσαία στρατεύματα από τη νότια Γάζα

Διαβάζεται σε 1'
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας AP Photo/Ariel Schalit, File

Σε μία κίνηση που γεννά ερωτήματα ως προς τα κίνητρά της προχώρησε το Ισραήλ στη νότια Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε όλα τα χερσαία στρατεύματα από τη νότια Λωρίδα της Γάζας, εκτός από μία ταξιαρχία, δήλωσε εκπρόσωπός του την Κυριακή, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν είναι σαφές εάν αυτή η κίνηση απόσυρση θα καθυστερήσει την επαπειλούμενη χερσαία εισβολή στην Ράφα , η οποία οι Ισραηλινοί ηγέτες είπαν ότι “είναι απαραίτητη για την εξάλειψη της Χαμάς”.

Η απόσυρση, πάντως, έρχεται καθώς η Αίγυπτος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν νέο γύρο συνομιλιών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Σήμερα, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο απολογισμό 33.175 Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 38 νεκροί και 71 τραυματίες, σύμφωνα με μία ανακοίνωση του υπουργείου, που κάνει επίσης λόγο για 75.886 τραυματίες σε έξι μήνες πολέμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα