Ξεσπά ξανά ο Καλλιάνος: “Δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιάννης Καλλιάνος
Ο Γιάννης Καλλιάνος Glomex

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ.

O γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, έδωσε συνέχεια στην καταγγελία που έκανε για το νοσοκομείο “Αττικόν” όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί ο πατέρας του.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του MEGA, αναφέρεται τόσο στην ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν», μετά τις καταγγελίες του, όσο και στην τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, επί του θέματος.

«Έχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλώ κάθε φορά ότι δεν είναι καλά ο πατέρας μου και ότι θα πρέπει να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ τουλάχιστον ή σε μια εντατική χωρίς να τον διασωληνώσουν».

Με δάκρυα στα μάτια καταγγέλλει με βίντεο που ανέβασε στα social media τους λάθος χειρισμούς και τις αποφάσεις από γιατρούς στο Αττικόν νοσοκομείο που όπως λέει επιδείνωσαν δραματικά την υγειά του πατέρα του.

«Ακόμη και με τη μάσκα είχε 60 κορεσμό, και πήγαινε από πάνω ο αδερφός μου και του ‘βάζε ταινίες, και έλεγε παιδιά θέλει ΜΕΘ θέλει ή ΜΑΘ δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, και του λέγανε ‘’όχι κύριε Καλλιάνε είναι εξαιρετικά ο κύριος, μην ανησυχείτε καθόλου’’».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του μεταφέρθηκε από το «Ασκληπιείο» της Βούλας στο «Αττικό» νοσοκομείο για να χειρουργηθεί για γάγγραινα. Μετά την επέμβαση όμως, όπως λέει, η υγεία του επιδεινώθηκε και παρά τις εκκλήσεις του να βάλουν τον πατέρα του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οι γιατροί όπως καταγγέλλει αδιαφόρησαν.

«Τον πήγαμε στο Αττικόν, όπου έγινε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του. Στη συνέχεια όμως, είχε δύσπνοια, αλλά οι γιατροί μου έλεγαν ότι “ο πατέρας σας πηγαίνει πολύ καλά και οι εξετάσεις του ήταν φοβερές. Ο πατέρας μου άρχισε να κάνει ολοένα και σοβαρότερη δύσπνοια και οι γιατροί μας έλεγαν ωστόσο ότι πήγαινε κάθε μέρα και καλύτερα. Ο καθηγητής σε μια τόσο βαριά περίπτωση ασθενούς όπως ο πατέρας μου έκρινε πως δεν χρειαζόταν να μπει εντατική.

Δε φαντάζεστε, πόσο βαθιά θα φέρω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητούσαμε να μπει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και μας έλεγαν ότι πήγαινε καλύτερα. Ο πατέρας μου τελικά έπαθε ανακοπή και τώρα είναι στην εντατική. Έπρεπε να μπει νωρίτερα. Τη νύχτα σχεδόν “έφυγε” ο πατέρας μου. Τον επανέφεραν αλλά δίνουν 5 με 15% πιθανότητα να ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυνική δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη στο ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου

Εντύπωση πάντως προκαλεί η κυνική δήλωση του υπουργού Υγείας  ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε, παρά το γεγονός ότι τελικά ο ασθενής έπαθε ανακοπή και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική.

«Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

«Αγαπημένε μου φίλε, Άδωνι Γεωργιάδη, θα ήθελα σε παρακαλώ πάρα πολύ, να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις, την κατάσταση, αλλά να προσπαθήσεις να έρθεις και λίγο προς την πλευρά την δική μου. Προφανώς δεν τα βάζω με το ΕΣΥ, δεν τα βάζω ούτε με σένα, τα βάζω με μια συγκεκριμένη κλινική ενός νοσοκομείου που θεωρείται καλό».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα