Στα λευκά οι δρόμοι της Ξάνθης και της Ροδόπης από το χαλάζι

Διαβάζεται σε 2'
Στα λευκά οι δρόμοι της Ξάνθης και της Ροδόπης από το χαλάζι
Instagram

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης, δημιουργώντας την αίσθηση χιονισμένου τοπίου

Λευκοί έγιναν ξαφνικά οι δρόμοι το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (03/05) στην Ξάνθη, με την ολιγόλεπτη αλλά έντονη χαλαζόπτωση να δημιουργεί απίστευτες εικόνες στην πόλη.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, λίγο μετά τις 15:00 οι ουρανοί άνοιξαν και έκανε την εμφάνισή της μια έντονη χαλαζόπτωση.

Το χαλάζι μάλιστα που έπεσε, σε μεγάλες ποσότητες, έδινε την αίσθηση χιονόπτωσης, καθώς οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ντύθηκαν κυριολεκτικά στα λευκά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή από τη χαλαζόπτωση.

Από νωρίς το πρωί της Μ. Παρασκευής το σκηνικό του καιρού στην Ξάνθη χαρακτηρίζεται από σποραδικές καταιγίδες και συννεφιά.

Χαλαζόπτωση και στη Ροδόπη

Παρόμοια ήταν τα φαινόμενα και στη Ροδόπη, όπου στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Σώστη, το χαλάζι σχεδόν «έστρωσε» τον δρόμο. Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

ΕΡΤ

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής τον δήμο Ιάσμου και ιδιαίτερα τους οικισμούς Παλλάδιο, Αμβροσία και Πολύανθο.

ΕΡΤ

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για χαλαζόπτωση μεγάλης διάρκειας, ενώ το αρκετά είχε μέγεθος μεγαλύτερο και από ρεβίθι. Οι αρμόδιοι του Δήμου Ιάσμου ενημερώνουν τον ΕΛΓΑ για τυχόν καταστροφές στις καλλιέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα