Eurovision 2024: Κροατία με συνταγή… Måneskin – Το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού

Διαβάζεται σε 2'
Eurovision 2024 - Κροατία
Eurovision 2024 - Κροατία Corinne Cumming - EBU

Ο Κροάτης Baby Lasagna έρχεται με φόρα για τη νίκη της φετινής Eurovision, με το ροκ κομμάτι του “Rim Tim Tagi Dim”.

Το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στη φετινή Eurovision ανέβηκε στη σκηνή στον Ά ημιτελικό, με τον Baby Lasagna να δείχνει δηλώνει ισχυρό και επικίνδυνο “παρών”.

Ο 28χρονος Κροάτης ερμήνευσε το “Rim Tim Tagi Dim”, ένα ροκ κομμάτι που συνέθεσε ο ίδιος, το οποίο ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τα μονοπάτια των Måneskin.

Neon ζώα, έντονα χρώματα και φωτισμοί κάνουν την εμφάνισή τους στην LED οθόνη, ενώ πυροτεχνήματα και φωτιές δίνουν ένταση στην εμφάνιση.

Eurovision 2024: Δείτε την εμφάνιση της Κροατίας

Baby Lasagna για την Κροατία AP Photo/Martin Meissner

Ο 28χρονος Marko Purišić, γνωστός ως Baby Lasagna, είναι Κροάτης τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός. Μέχρι πέρσι ήταν ο κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Manntra, ωστόσο αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα, κυκλοφορώντας τα δικά του singles.

Ο Baby Lasagna αναφέρει τους Rammstein και Electric Callboy ως μουσικές του επιρροές.

Η μουσική του έχει περιγραφεί ως ένα μείγμα ποπ πανκ, techno, metal και house. Το μουσικό ύφος του περιστρέφεται γύρω από την αυτοβιογραφική αφήγηση, εμβαθύνοντας στις προσωπικές του εμπειρίες, ενώ παράλληλα εξετάζει ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν την πατρίδα του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το “Rim Tim Tagi Dim”, μια αφήγηση που απεικονίζει το ταξίδι ενός νεαρού από την Κροατία σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής σε μια άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Κροατία φιγουράρει πρώτη στα στοιχήματα, με πολύ μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Ελβετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα