Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ένας αυθεντικός ροκ σταρ στην Πλατεία Νερού

Διαβάζεται σε 5'
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στις 29 Ιουνίου θα δώσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens 2024. – Γιατί δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Κάθε του συναυλία και μία εμπειρία. Η ιδιαίτερη φωνή του και η ποιητική του προσέγγιση, έχει στιγματίσει αμέτρητες μουσικές μας βραδιές. Και αυτό δεν ισχύει για πολλούς καλλιτέχνες, ισχύει όμως απόλυτα για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον σπουδαίο αυτόν ερμηνευτή, που τα τραγούδια του τα έχουμε ταυτίσει με την ίδια μας τη ζωή.

Ο μοναδικός αυτός Έλληνας ερμηνευτής με την εκρηκτική του παρουσία και τον συναισθηματικά φορτισμένο τρόπο που ερμηνεύει κάθε νότα και κάθε στίχο, καταφέρνει κάθε φορά να παρασύρει το κοινό με την αυθεντικότητά του. Αυτό το καλοκαίρι δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα του Release Athens 2024.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, στις 29 Ιουνίου θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες και πιο ξεχωριστές εμφανίσεις της πλούσιας καριέρας του στην Πλατεία Νερού. Εκεί, χιλιάδες θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να χορέψουν ξέφρενα αλλά και να συγκινηθούν με τα τραγούδια του, από τον “Κουρσάρο” μέχρι το “Δεν υπάρχω” και από το “Σ΄ακολουθώ” μέχρι τις “Μικρές Νοθείες”.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: 50 χρόνια στη σκηνή

O “αιώνιος έφηβος” της ελληνικής μουσικής, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μετράει περισσότερα από 50 χρόνια σταθερής παρουσίας στη δισκογραφία και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές, κάθε ηλικίας και από κάθε φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Είναι ένας από τους ελάχιστους, πραγματικούς ροκ σταρ που γέννησε η χώρα, ο οποίος σημάδεψε με τη φωνή και την ηλεκτρισμένη σκηνική του παρουσία κάθε εγχώριο μουσικόφιλο.

Από το 1972, που έκανε το ντεμπούτο του, μέχρι σήμερα, ο Παπακωνσταντίνου υπηρέτησε πιστά κάθε μορφή του ελληνικού τραγουδιού και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές που γέννησε αυτός ο τόπος (Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, Κώστας Καρυωτάκης, Νίκος Καββαδίας κ.α.). Δίσκοι όπως “Τα Αγροτικά” (1975), “Φοβάμαι” (1982), “Διαίρεση” (1984), “Χαιρετίσματα” (1987), “Σφεντόνα” (1992), “Θάλασσα στη Σκάλα” (1999) και άλλοι, αποτελούν σημεία αναφοράς και εξακολουθούν να εμπνέουν τις νεότερες γενιές, όπως αποδεικνύεται σε κάθε ζωντανή εμφάνισή του όπου προσελκύει κοινό κάθε ηλικίας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο ίδιος μάλιστα στη συνέντευξη που έδωσε το 2023 στο NEWS 24/7 ανέφερε χαρακτηριστικά πωςοι μεγάλες συναυλίες στα γήπεδα και στα φεστιβάλ είναι κάτι σαν γιορτή” και αποκάλυψε πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τα live.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για το πώς στα 13-14 του χρόνια, εισέβαλαν στη ζωή του οι Beatles, οι Rolling Stones και οι Animals.Κάθε γειτονιά είχε και το δικό της συγκρότημα. Εγώ έφτιαξα αυτό της δικής μας, τους Crosswords, και στα 16-17 κάναμε την πρώτη μας συναυλία… Μου άρεσε η μουσική και ήξερα πως δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν. Αγαπούσα τόσο πολύ τη μουσική, που έλεγα πως εγώ αυτό θα κάνω, θα παίζω και θα τραγουδάω” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Και αυτό κάνει έκτοτε. Παρά την τεράστια ιστορία του, παραμένει αιώνια διψασμένος για τη συναυλιακή συνθήκη και διαθέσιμος να «μιλήσει» για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους και τα όνειρά μας. Εδώ και μισό αιώνα γεμίζει στάδια και συναυλιακούς χώρους ασφυκτικά με κόσμο και τραγουδά. Το κοινό είναι αυτό που κάθε φορά του δίνει το διαβατήριο για να συνεχίσει. Γι΄αυτό άλλωστε και είναι ο καλλιτέχνης με τις πιο πολλές συναυλίες στην Ελλάδα.

“Είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για μένα η μουσική. Και με το κοινό νιώθω σαν να είμαστε σε ένα διαστημόπλοιο και να ταξιδεύουμε προς το άγνωστο με οδηγό εμένα” μάς είπε χαρακτηριστικά. Και η φράση του αυτή τα λέει όλα.

Η ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και η Πλατεία Νερού

Το περσινό καλοκαίρι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο γέμισε ασφυκτικά σημειώνοντας ένα πρωτόγνωρο sold out. Ήταν η νύχτα που ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε με χιλιάδες κόσμου τα 50 του χρόνια στο τραγούδι. Όσοι τυχεροί βρεθήκαμε εκεί, ζήσαμε μια βραδιά ιστορική, μια βραδιά καθαρόαιμα πολιτική, μια βραδιά με ρυθμό, νόημα και συγκινήσεις. Μια βραδιά που θα θυμόμαστε για πάντα.
Η περσινή καλοκαιρινή του περιοδεία συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 300.000 θεατές στις 29 συναυλίες που πραγματοποίησε.

Και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το ίδιο εκρηκτικό. Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024 –με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος- θα ταξιδέψουμε στους πιο σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, στα εμβληματικά του τραγούδια, στις συνεργασίες του που έγραψαν ιστορία.

INFO

Σάββατο 29 Ιουνίου- Release Athens 2024
Πλατεία Νερού

Η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα 20€.
Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 80€.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους

  • Open-bar
  • Προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο
  • Ιδιωτικό parking
  • Ξεχωριστές τουαλέτες
  • Αναμνηστικό δώρο

Διάθεση εισιτηρίων:
Τηλεφωνικά στο 211770000
Online / releaseathens.gr + more.com
Φυσικά σημεία: https://www.more.com/el/physical-spots/
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα