Eurovision 2024: 12αρι στην Ελβετία από την επιτροπή της ΕΡΤ- Τι έδωσε στην Κύπρο

Διαβάζεται σε 3'
Η Έλενα Παπαρίζου
Η Έλενα Παπαρίζου στην 68η Eurovision Alma Bengtsson / EBU

Τη βαθμολογία της επιτροπής της ΕΡΤ ανακοίνωσε η Έλενα Παπαρίζου στο πλαίσιο του Τελικού της Eurovision 2024.

Μια από τις λιγάκι “περίεργες” στιγμές της βραδιάς του Τελικού της Eurovision 2024. Κι αυτό γιατί περίπου κάθε χρονιά στο πλαίσιο του μουσικού διαγωνισμού Ελλάδα και Κύπρος ανταλλάσσουν 12αρια. Not anymore!

H αρχή έγινε πέρυσι με το 4αρι της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ, ενώ φέτος η η υπέροχη Έλενα Παπαρίζου – την οποία απολαύσαμε στον Β’Ημιτελικό με το “My Number One” – ανακοίνωσε ότι δώσαμε δέκα στην Silia Kapsis και το “Liar”. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι βλέποντας το αρχικό βιντεοκλίπ της Κύπρου για το “Liar” δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι το κορίτσι από την Kύπρο θα κάνει μία τέτοια λαμπερή και εντυπωσιακή εμφάνιση στη σκηνή.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στην αίθουσα, αυτή είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα σταματήσουμε να πιστεύουμε στα “τηλεοπτικά” αυτιά μας, αφού η τεχνολογία μπορεί να “γεννήσει” χειροκροτήματα και να κόψει διαμαρτυρίες. Οπότε μόνο τα social media μπορούμε (ίσως) να εμπιστευτούμε.

Η επιτροπή της ΕΡΤ έδωσε 12 βαθμούς στην Ελβετία – 10 στην Κύπρο

Τη βαθμολογία της επιτροπής της ΕΡΤ ανακοίνωσε η Έλενα Παπαρίζου στο πλαίσιο του Τελικού της Eurovision 2024. Αναλυτικά:

Eurovision 2024: Παρασκήνιο για τη βαθμολογία στην Κύπρο

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό δημοσίευμα ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει καλή βαθμολογία στην Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision 2024, διότι το “Liar” ήταν μία επιλογή που απέρριψε η ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας .

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, είχε απαντήσει και ο ίδιος για τη Eurovision μεταφέροντας μέρος του περιεχόμενο της συζήτησής του με τον πρέσβη της Κύπρου. «Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, -εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε- αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ. Kαι στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκα η κρίση της φετινής ανεξάρτητης επιτροπής που θα ορίσει η ΕΡΤ να μην είναι ίδια με της αντίστοιχης που απέρριψε το εν λόγω τραγούδι, χωρίς εννοείται να μπορεί κανείς -πόσω μάλλον εγώ προσωπικά- να επηρεάσει την κρίση της».

Η Silia που έκανε μια δυνατή εμφάνιση στη σκηνή είχε πει: «Είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Κυπραία και έτσι νιώθω ότι εκπροσωπώ και τις δύο χώρες. Για τα υπόλοιπα ρώτησε τον ΡΙΚ. Είμαι εδώ για τη μουσική, για την Eurovision και να τραγουδήσω. Αυτό είναι το focus και ο στόχος. Φέτος το Liar θα εκπροσωπήσει την Κύπρο. Έτσι, είναι η μουσική βιομηχανία […] Ειλικρινά δεν πολυξέρω τι έγινε. Είμαι για τη μουσική εδώ και να χορεύω. Είμαι λίγο στενοχωρημένη γιατί είμαι μισή Ελληνίδα και μισή Κυπραία. Είμαι από την Θεσ/νίκη και από την Λάρνακα. Η Ελλάδα και η Κύπρος είμαστε και θα είμαστε μαζί. Έτσι, πρέπει να είναι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα