Eurovision 2024: “Ο Ολλανδός εκπρόσωπος χτύπησε μια κοπέλα” λέει ο Δημήτρης Κοντόπουλος

Διαβάζεται σε 2'
Ο Joost Klein
Ο Joost Klein Associated Press

Το παρασκήνιο για τον αποκλεισμό της ολλανδικής αποστολής στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 αποκάλυψε ο συνθέτης του τραγουδιού της Κύπρου, Δήμητρης Κοντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο Μάλμο της Σουηδίας.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος μίλησε στο “Καλύτερα δε γίνεται”, με τη Ναταλία Γερμανού, και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του Joost Klein και της Ολλανδίας από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024.

«Δεν ξέρω τι έχετε μάθει εσείς εκεί πέρα. Από αυτά που ακούμε όμως εδώ, οι τελευταίες πληροφορίες που έχω εγώ είναι ότι τελικά την χτύπησε την κοπέλα. Οπότε καλά έκαναν και τον απέκλεισαν, είναι ένας διαγωνισμός» είπε αρχικά ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος συνέθεσε το τραγούδι της Κύπρου για τον τελικό.

“Α, τελικά την χτύπησε, μαθαίνεις εσύ;” ρώτησε η Ναταλία Γερμανού, με τον Δημήτρη Κοντόπουλο να της απαντά: «Έτσι ξέρω. Έτσι ξέρω, έτσι έχω μάθει. Ότι δηλαδή υπήρχε και φραστική επίθεση αλλά υπήρχε και χτύπημα».

«Οι δικές μου πηγές, γιατί είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία όσο γίνεται η εκπομπή, λένε ότι ο Joost Klein, την ώρα που συνέβη αυτό το περιστατικό, που επιτέθηκε στην κοπέλα, δεν ήταν απολύτως νηφάλιος» προσέθεσε η Ναταλία Γερμανού.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διερευνά «περιστατικό» που αφορούσε τον 26χρονο τραγουδιστή. Αρχικά η διοργανώτρια Αρχή είχε αναστείλει τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τη γενική πρόβα για τον τελικό της Eurovision, τελικά όμως, όπως ανακοινώθηκε από την EBU, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Joost Klein από τον διαγωνισμό.

Στην ανακοίνωση της EBU αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος της ομάδας παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ύστερα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης».

Μετά την εξέλιξη αυτή, ήρθε η αντίδραση από τον τηλεοπτικό σταθμό Avrotros που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία. Το κανάλι ανέφερε ότι βρήκε τον αποκλεισμό «δυσανάλογο» προσθέτοντας ότι η «απόφαση είναι σοκαριστική».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα