Eurovision 2024: Πορτογαλία και Ιρλανδία έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα για την Παλαιστίνη

Διαβάζεται σε 2'
iolanda - Πορτογαλία
iolanda - Πορτογαλία Sarah Louise Bennett - EBU

Διπλή παρέμβαση στον τελικό της Eurovision 2024, στο Μάλμε, για την αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους.

Τον δικό της τρόπο προκειμένου να στείλει μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα, σε έναν διαγωνισμό που κάθε άλλο παρά ήρεμος είναι φέτος με κυρίαρχο θέμα την αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, βρήκε η τραγουδίστρια της Πορτογαλίας Iolanda.

Στην εμφάνισή της στη σκηνή του Μάλμε, η τραγουδίστρια επέλεξε τα νύχια της να είναι βαμμένα στα χρώματα της keffiyeh, ενός παραδοσιακού αραβικού καλύμματος κεφαλής.

Στο τέλος, δε, του τραγουδιού -απευθυνόμενη στο πλήθος- φώναξε: «Η ειρήνη θα επικρατήσει».

Πρόκειται για τη δεύτερη καλλιτέχνιδα απόψε που έκανε κατά την εμφάνισή της αναφορά στην αιματοχυσία στη Γάζα. Νωρίτερα, η Ιρλανδή Bambie Thug φώναξε: «Η αγάπη θα νικάει πάντα το μίσος».

Υπενθυμίζεται πως πριν από τον αποψινό τελικό, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους του Μάλμε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης και απαιτώντας να αποκλειστεί από τη διοργάνωση το Ισραήλ.

Μάλιστα, η αστυνομία προέβη σε χρήση δακρυγόνων, ενώ προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές πίσω σε μια πλατεία όπου υπήρχε άδεια να γίνει μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων.

«Έριξαν δακρυγόνα στο πρόσωπό μου, με έσπρωξαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Μπο, 26 ετών, δείχνοντας τα κατακόκκινα μάτια της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα