Έντι Ράμα: Κοσμοσυρροή στο Κλειστό Γαλατσίου για την ομιλία του

Διαβάζεται σε 5'
Το Christmas Theatre όπου πραγματοποιείται η ομιλία του Έντι Ράμα
Το Christmas Theatre όπου πραγματοποιείται η ομιλία του Έντι Ράμα NEWS 24/7

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έξω από το Κλειστό Γαλατσίου όπου πραγματοποίησε ομιλία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. “Πάρτι” στο εσωτερικό του γηπέδου παρουσία χιλιάδων Αλβανών.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής (12/05) στο Κλειστό Γαλατσίου, όπου πραγματοποίησε ομιλία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε μία επίσκεψη που έφερε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Πούλμαν από όλη την Ελλάδα αλλά και Αλβανοί υπήκοοι που κατοικούν στην Αθήνα συνέρρευσαν στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου για να δώσουν το παρών στην προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα, ο οποίος νωρίς το πρωί έκανε ανάρτηση στο Facebook δημοσιεύοντας ένα βίντεο με συρτάκι για να προβάλλει την εκδήλωση στην Ελλάδα.

Αλβανοί υπήκοοι μιλώντας στο NEWS 24/7 εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Έντι Ράμα, αναφέροντας πως “έχει πάει πολλά βήματα μπροστά την Αλβανία”, ενώ άλλοι δήλωσαν πως σημαίνει πολλά το γεγονός ότι ήρθε στην Ελλάδα. “Μας δείχνει ότι είναι εδώ για εμάς“, είπε ένας από τους παρευρισκόμενους.

Προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι
Προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι NEWS 24/7
Προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι
Προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι NEWS 24/7

Δεν έλειψαν όμως και οι αντίθετες φωνές, όπου μία από τις παρευρισκόμενες, η οποία μιλώντας στο NEWS 24/7 ανέφερε πως ζει στην Ελλάδα 32 χρόνια, έδωσε το “παρών” στο Κλειστό Γαλατσίου για να δει “τι θα μας πει και τι θα μας υποσχεθεί”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση μάλιστα για το τι σημαίνει για εκείνη το ότι ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε την Ελλάδα για να μιλήσει στους ομοεθνείς του, η ίδια έκανε λόγο για “κοροϊδία” από την πλευρά του, αφού όπως εξήγησε, “μάς ζητάει να γυρίσουμε πίσω για να φτιάξουμε την Αλβανία. Θα αφήσουμε αυτό που έχουμε χτίσει εδώ για να πάμε πίσω; […] Η Αλβανία ό,τι έφτιαξε, έφτιαξε. Δεν κάνει για εμάς πια”.

Άλλοι πάλι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο γήπεδο, δεδομένης της αλβανικής κοινότητας που ζει στην Ελλάδα, που αποτελεί την πολυπληθέστερη και πιο ενσωματωμένη ομάδα μεταναστών στη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το ότι η προσέλευση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που το Κλειστό Γαλατσίου έχει ήδη γεμίσει και οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης έβγαλαν έξω από το γήπεδο οθόνη, ώστε να μπορέσουν όσοι βρίσκονται εκεί να παρακολουθήσουν την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ωστόσο παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στην διοργάνωση με κόσμο να κάθεται στα σκαλιά του θεάτρου αλλά και να αναρριχάται σε κολώνες προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση τραγούδησαν ο διάσημος Αλβανός ράπερ Noizy και ο λαϊκός τραγουδιστής Ily Baka.

Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας από νωρίς το πρωί έξω από το Κλειστό Γαλατσίου, καθώς αστυνομικοί με πολιτικά και περιπολικά ήταν ακροβολισμένα σε όλους τους χώρους περιμετρικά του γηπέδου, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στο εσωτερικό, όπως φαίνεται σε βίντεο που καταγράψαμε.

Αυξημένα ήταν τα μέτρα και για την αυτοκινητοπομπή η οποία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” με προορισμό το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου. Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνοδεύεται από περίπου 150 άτομα, ανάμεσά τους μέλη του υπουργικού του συμβουλίου και βουλευτές του αλβανικού κοινοβουλίου.

Την εκδήλωση κάλυψαν κανάλια και Αλβανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο Κλειστό Γαλατσίου.

Μπελέρης για επίσκεψη Ράμα: Θέλει να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής

Το δικό του μήνυμα για την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης από τις φυλακές Φιέρι όπου κρατείται, αναφέροντας πως η μέρα που επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα δεν είναι τυχαία, μιας και σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του.

“Επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς”, είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα