ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Νίκησε και παίζει ρέστα για τον τίτλο στο φινάλε

Διαβάζεται σε 4'
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Νίκησε και παίζει ρέστα για τον τίτλο στο φινάλε
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη μάχη της Τούμπας, επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στο εξ αναβολής ντέρμπι για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και τα δίνει όλα για τον τίτλο στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στην Τούμπα, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 2-0 του Ολυμπιακού στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Όπως γράφει το SPORT24, ο ΠΑΟΚ πλέον στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος θα τα δώσει όλα για όλα για τον τίτλο, ενώ οι πιθανότητες του Ολυμπιακού είναι πλέον ελάχιστες.

Ο Τάισον ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό, έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος πήρε τον ρόλο του εκτελεστή στο 65′ και αξιοποίησε την μεταβίβαση του Κωνσταντέλια για να κάνει 2-0 από θέση τετ α τετ.

Στην βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 74 πόντους στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Στην 4η θέση ο Ολυμπιακός με 70 βαθμούς στο -5 από την κορυφή.

Την Τετάρτη (15/5, 20:00) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την ίδια ώρα.

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε λίγες ευκαιρίες, εξαιρετικό ρυθμό με πολλά τρεξίματα, δυνατές μονομαχίες και από τις δύο πλευρές και προβάδισμα από τον ΠΑΟΚ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την πρώτη τελική, με τον Μασούρα να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως δεν ήταν εύστοχος.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια κράτησε την μπάλα και στο 12′ έγινε απειλητικός, με τον Τόμας να καταφέρνει να βγάλει τον Κωνσταντέλια με εξαιρετική προσπάθεια μεταξύ τριών παικτών. Ωστόσο, ο νεαρός του Δικεφάλου έχασε το κοντρόλ και κόπηκε από τον Τζολάκη.

Καμία ομάδα δεν μπορούσε να πάρει τον απόλυτο έλεγχο και να φτιάξει πολλές ευκαιρίες. Αντιθέτως, κυριαρχούσαν οι μονομαχίες και τα λάθη. Ωστόσο, στο 26ο ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με πανέμορφο τρόπο.

Ο Σάστρε πήρε την μπάλα στα δεξιά εκτός περιοχής, τροφοδότησε στη γωνία της περιοχής με βοήθεια της κόντρας τον Ζίβκοβιτς, που με ανάποδο ψαλίδι έβγαλε στον Τάισον, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια επιχείρησε να αντιδράσει και να κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του. Όμως, δεν μπόρεσε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 31′ ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαρτίνς, ενώ στο 41′ το σουτ του Όρτα εκτός περιοχής έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε με τον Μεντιλίμπαρ να ρίχνει στη μάχη τους Ελ Κααμπί και Ποντένσε (αντί των Ναβάρο, Μασούρα), ψάχνοντας κάτι καλύτερο επιθετικό. Ωστόσο, οι ευκαιρίες παρέμεναν λίγες, με τις μάχες να εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες. Μέχρι το 62′ τελική δεν υπήρχε, αλλά πέντε κίτρινες κάρτα. Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του πέρασε τον Σαμάτα αντί του Τόμας.

Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Κίνι, τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, πλάσαρε επιτυχημένα για το 2-0 του Δικεφάλου στο 65ο λεπτό.

Το παιχνίδι μετά και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων είχε πάρει τον δρόμο του. Ο Λουτσέσκου διαχειριζόταν το προβάδισμα, με τον Μεντιλίμπαρ να προχωράει σε αλλαγές, αναζητώντας αντίδραση. Στο 89′ ο Τάισον έκλεψε την μπάλα, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα δεν πήρε τα κατάλληλα φάλτσα και πέρασε άουτ.

Στο 90+3′ ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή. Ο Καρβάλιο έσπασε την μπάλα εκτός περιοχής, με τον Όρτα να πιάνει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ δοκίμασε να απαντήσει με δυνατό σουτ του Μεϊτέ δύο λεπτά αργότερα. Το σκορ δεν άλλαξε, με τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στη μάχη για το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Μπράντον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κίνι, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας (46′ Ποντένσε), Ναβάρο (46′ Ελ Κααμπί)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα