Βραυρώνα: Διφορούμενες καταθέσεις από τους γονείς του νεκρού βρέφους – Πιθανόν γεννήθηκε ζωντανό

Διαβάζεται σε 2'
Βρέφος
Βρέφος (φωτογραφία αρχείου) iStock

Οι ιστολογικές εξετάσεις που σίγουρα θα καθυστερήσουν αναμένεται να δείξουν με ακρίβεια αν το παιδί όντως γεννήθηκε ζωντανό και ποιος ήταν ο ακριβής μηχανισμός θανάτου του.

Ζωντανό φαίνεται πως γεννήθηκε το άτυχο βρέφος του ζευγαριού από το Νεπάλ, στην Βραυρώνα, όπως εκτιμά σύμφωνα με τα αρχικά του ευρήματα ο ιατροδικαστής, ωστόσο απόλυτη εικόνα θα σχηματιστεί από τις ιστολογικές εξετάσεις οι οποίες θα αποδείξουν το αν όντως γεννήθηκε ζωντανό το παιδί και τον ακριβή μηχανισμό θανάτου (αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης, κάτι που θα κρίνει και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων).

Η 24χρονη μητέρα του βρέφους από το Νεπάλ οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, μόλις πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν, αντιμετωπίζοντας και εκείνη όπως και ο σύντροφός της, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Εκτός όμως από τις διφορούμενες εκδοχές του πατέρα ανάλογη στάση φέρεται να επέδειξε και η σύντροφός του που μεταξύ άλλων ανέφερε, πως το έμβρυο το έχασε πριν 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με την γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό του νεκρού βρέφους στην χωματερή του Δήμου Βραυρώνας, με αποτέλεσμα οι ψευδείς ισχυρισμοί του ζευγαριού να πέσουν στο κενό. Υπήρξαν άλλωστε και μαρτυρίες συναδέλφων τους από το ξενοδοχείο που αντιλήφθηκαν την αιμορραγία της 24χρονης.

Αύριο αναμένεται ο πατέρας να οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή για την δική του απολογία μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα