Γεροτζιάφας για Πολάκη: “Ας μου φέρει και τον λογαριασμό για να μάθω πόσα πήρα”

Διαβάζεται σε 3'
Γεροτζιάφας για Πολάκη: “Ας μου φέρει και τον λογαριασμό για να μάθω πόσα πήρα”
Πολάκης - Γεροτζιάφας INTIME

Μετά το πρόσφατο επεισόδιο και τις βαριές κουβέντες στον “αέρα” τηλεοπτικής εκπομπής, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας απαντά στον Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τον ότι “μεταφέρει στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας έναν άλλο ιδεολογικό πυλώνα του τραμπισμού”.

Σε πολύ υψηλούς τόνους μαίνεται η κόντρα Πολάκη-Γεροτζιάφα μετά το μεταξύ τους επεισόδιο και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Kontra24” την περασμένη Πέμπτη.

Με το εμβόλιο της AstraZeneca να παραμένει το επίδικο για τους άλλοτε συμμάχους στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης θέλησε να απαντήσει μέσα από άρθρο του στο Dnews στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει “ελεεινό επιστήμονα”, αναφέροντας παράλληλα πως το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer και κατηγορώντας τον ανοιχτά ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει: “Στον κ. Γεροτζιάφα αν δείτε στο δικό σας κανάλι, υπάρχει εκπομπή που έλεγε περίπου τον Δεκέμβριο, Γενάρη του ’20-’21 ακριβώς αυτά που έλεγα εγώ, δηλαδή να φτιάξουμε ΜΕΘ, να έχουμε ισχυρή πρωτοβάθμια και να χρησιμοποιούμε τα μονοκλωνικά αντισώματα. Μετά τον μάλωσαν και τον γύρισε τον σκοπό ο κ. Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριό του στη Σορβόννη χρηματοδοτείται από την Pfizer και προφανώς τον απείλησαν ότι θα του κόψουν την χρηματοδότηση και το γύρισε κι αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου και να πάρουν τα βουνά αυτοί που δεν εμβολιάζονται και να καλεί εμάς τραμπικούς φασίστες”.

Στο εν λόγω άρθρο του, λοιπόν, ο κ. Γεροτζιάφας, κάνει λόγο για “προσωπικό και πολιτικό πρόβλημα” και αφού  μοιράζεται ορισμένες από τις επιθέσεις του κ. Πολάκη προς το πρόσωπό του, γράφει:

Τι μας λέει ο κ Πολάκης; Είμαι ενεργούμενό της φαρμακοβιομηχανίας και από πίσω είναι τα φράγκα. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Ας μου φέρει και τον λογαριασμό για να μάθω πόσα πήρα. Κάποιος έπρεπε να του πει ότι η Pfizer και η AstraZeneca είναι ανταγωνιστικές εταιρείες. Προσέξτε την αντίφαση: Δεν μπορεί να τα παίρνω από την Pfizer και να λέω ότι το πρόβλημα με το σύνδρομο VITT που προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν ελεγχόμενο και αντιμετωπίσιμο ! Πραγματικά θα ήταν μια αστεία συζήτηση καφενείου αν ο κ Πολάκης δεν ήταν Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, για να προσθέσει:

“Ο κ Πολάκης, συνειδητά αναπαράγει και μεταφέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας την ισοπεδωτική αντίληψη «όλοι τα παίρνουν ». Συνειδητά συνδράμει στην εγκαθίδρυση της λαϊκιστικής αντίληψης ότι οι Καθηγητές Ιατρικής των Δημοσίων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (φαντάζομαι και στην Αμερική) είναι μαριονέτες της φαρμακοβιομηχανίας υπονομεύοντας ουσιαστικά τον πυρήνα της ίδιας τους της επιστήμης.

Κατά συνέπεια, σπιλώνοντας όχι τόσο τα πρόσωπα αλλά κυρίως τα Δημόσια Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο κ Πολάκης μεταφέρει de facto στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας έναν άλλο ιδεολογικό πυλώνα του τραμπισμού και του σύγχρονου φασισμού: το πλήγμα της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας του ακαδημαϊκού προσωπικού και των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων απέναντι στους χρηματοδότες τους”.

Παράλληλα, ο Καθηγητής σημειώνει πως “ο κ Πολάκης πέραν της προσβολής και απαξίωσης απευθύνει ευθεία απειλή στους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες κάποιοι από του οποίους ήταν μέλη της επιστημονικής επιτροπής που διαχειρίστηκε την πανδημία”.

Τέλος, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε και “την θέση της κ, Λινού και του κ, Ηλιόπουλου που είναι και Καθηγητές της Ιατρικής και εκλεγμένοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Εγκρίνουν ή καταδικάζουν την τοποθέτηση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός τους;”.

Τέλος, παρέθεσε μία λίστα ιστοσελίδων και αναρτήσεων στα social media “με στοχοποίηση, φρασεολογία και επιχειρηματολογία αντίστοιχη με αυτή που χρησιμοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ Πολάκης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα