Ήρωας της Eurovision ο απίστευτος καμεραμάν του Γάλλου Slimane – Τον αποθεώνουν στα social

Διαβάζεται σε 3'
Slimane και "Mon Amour"
Slimane και "Mon Amour" Corinne Cumming / EBU

Αφανής πρωταγωνιστής της εμφάνισης του Γάλλου τραγουδιστή στη Eurovision είναι σύμφωνα με τους θιασώτες του τραγουδιού… ο ακάματος καμεραμάν.

Με φράσεις όπως “12 βαθμοί στον τοπ καμεραμάν της Eurovision“, “Θα πρέπει να αναφέρεται ονομαστικά στους συντελεστές της γαλλικής αποστολής” και “χειροκρότημα σε αυτό το τέρας της εικονοληψίας” οι χρήστες των social media αποθέωσαν τον άνθρωπο “πίσω” από την εικόνα του Γάλλου εκπροσώπου της Eurovision 2024, Slimane Nebchi.

Θυμίζουμε ότι η Γαλλία στη φετινή Eurovision συγκέντρωσε 445 βαθμούς και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με πρώτη την Ελβετία, δεύτερη την Κροατία και τρίτη την Ουκρανία.

Το “Mon Amour” του Γαλλο-αλγερινού τραγουδιστή ήταν ένα τραγούδι που άρεσε πολύ και για κάποιους άξιζε να βρίσκεται ακόμα και στην πρώτη θέση της Eurovision. Η εξωπραγματική φωνή του Slimane συγκλόνισε την αρένα, στάθηκε μάλιστα αρκετά μακριά από το μικρόφωνο για να ερμηνεύσει το κρεσέντο του “Amour”, κάτι που συζητήθηκε και – αν δεν κάνουμε λάθος – δεν έχει ξανασυμβεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

 

Βλέποντας τις πρόβες του Slimane σίγουρα δεν αξιολογήσαμε όσο θα έπρεπε την μαεστρία του καμεραμάν και του ανθρώπου που έκανε την τηλεσκηνοθεσία, καθώς όπως είδαμε εκ των υστέρων σε βίντεο που κυκλοφόρησαν η συνεργασία όλων για το αποτέλεσμα που προβλήθηκε στις οθόνες μας ήταν κάτι περισσότερο από άρτια… και πάρα πολύ κουραστική.

Ο καμεραμάν στριφογυρνάει με ακρίβεια γύρω από τον Γάλλο τραγουδιστή, απομακρύνεται γρήγορα για τα μακρινά πλάνα και εμφανίζεται ξανά για να δούμε τις εκφράσεις των χεριών του τραγουδιστή. Σίγουρα δεν είναι το μοναδικό τραγούδι που είχε κοντινά πλάνα (εξάλλου και στο “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι είχαμε μονοπλάνο) … αλλά οι χρήστες στα social “τσίμπησαν” τα βιντεάκια και αποθέωσαν τον καμεραμάν αποκαλώντας τον “ήρωα”, “γίγαντα”, “beast” και… συνυπεύθυνο για την επιτυχία του Slimane.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ο Slimane μίλησε για το ποιος είχε την ιδέα αυτής της σκηνικής του παρουσίας – γιατί φυσικά το να απομακρυνθεί από το μικρόφωνο ήταν ένα … κόνσεπτ κι αυτό: “Ήταν η ιδέα του Zack Reece, του καλλιτεχνικού μου διευθυντή. Με ξέρει από τα 16 μου. Μιλούσαμε για το σόου και μου είπε ‘Πρέπει να κάνεις αυτό που έκανες πάντα: να τραγουδάς.

@screenshothq This cameraman has gone viral for his incredible camerawork at Eurovision. During French singer Slimane’s passionate performance at Eurovision, this man stole the show with his insane camera skills. With Slimane ranking 4th in the song contest, fans are convinced the cameraman deserved to win Eurovision on his own. Do you rate his camera skills? #eurovision #eurovision2024 #slimane #cameraman original sound – SCREENSHOT

Και το τραγούδι είναι να τραγουδάς χωρίς τίποτα’. Στην αρχή του είπα “Είσαι σίγουρος; Δεν ξέρω…”. Ένα βράδυ πάμε στο Orphée, ένα μπαρ στο Παρίσι όπου δούλευα παλιά, και εκεί δοκίμασα την ιδέα χωρίς μικρόφωνο και δούλεψε. Ειλικρινά δεν το μετανιώνω.”

Slimane και "Mon Amour"
Slimane και "Mon Amour" για τη Γαλλία Corinne Cumming / EBU

Στην πρόβα τζενεράλε της Γαλλίας, ο Slimane έκοψε το σημείο της a capella μουσικής… ‘κάθαρσις’ και έστειλε ένα μήνυμα ειρήνης, κάτι που φυσικά δεν τόλμησε να επαναλάβει στον μεγάλο τελικό, όπου το σημείο του κρεσέντο ήταν πιο άψογο φωνητικά από κάθε άλλη φορά.

Η Γαλλία μπορεί να μην τερμάτισε πρώτη, αλλά ο Slimane – που είδε σε πέντε ημέρες τα social media του να ξεπερνούν τα 1,4 εκατομμύρια ακολούθους – ξεκινάει την πρώτη παγκόσμια περιοδεία του με πρόμο φώτο τι άλλο … αυτόν να στέκει μακριά από το μικρόφωνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα