Το “γατάκι” Μπάϊντεν και η Σουηδική σιωπή

Διαβάζεται σε 3'

Όταν οι διοργανωτές της Eurovision αποδιοργανώνονται στην Ελληνική Βουλή και ο πρωθυπουργός παραδίδει υπερατλαντικά μαθήματα καταστολής

 Γατάκι

«Γατάκι Μπάϊντεν»! Μόνον αυτό δεν είπε ο Μητσοτάκης στην δήλωση του περί καταλήψεων μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ στην Νομική που βρίσκονταν υπό κατάληψη διαμαρτυρίας για την επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την φράση του που εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονταν σε όσα γίνονται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ; « Αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι».

Μόνο που μοιάζει μάλλον αστείο να δίνει ο Μητσοτάκης μαθήματα καταστολής στις ΗΠΑ. Αν μη τι άλλο έχουν αποδείξει πως «το γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα» και ιστορικά έχουν εκτεθεί πολλάκις λόγω αυτής τους της ιδιότητας.

Η Σουηδική σιωπή

Δεν ήξερε τι την περίμενε η υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της Σουηδίας αρμόδια για ζητήματα Ε.Ε, όταν βρέθηκε χθες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της (Ελληνικής) Βουλής.

Η ανυποψίαστη Jessika Roswall, ενώ προσπάθησε να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες της βρέθηκε απέναντι στην ανάπτυξη των απόψεων του κόμματος «ΝΙΚΗ» για την …Eurovision.

Με τον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Τσιρώνη να εξηγεί μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην διοργάνωση πως «η ελληνορθόδοξη παράδοση, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν την παράσταση, η οποία ήταν κάτι μεταξύ, επιτρέψτε μου,gay pride και καρναβαλιού».

Η Σουηδή υπουργός, μάλλον, έπραξε σωστά και δεν αναφέρθηκε καθόλου στον διαγωνισμό τραγουδιού, παρότι τον διοργάνωσε η χώρα της.

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Περήφανος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου για τα στοιχεία που λένε ότι υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των συνταξιούχων που επιλέγουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Όπως δήλωσε, μετά την άρση της περικοπής της σύνταξης (αρχικά το ποσοστό ήταν 60% και μετά 30%) για όσους επέλεγαν να εργάζονται παράλληλα, τα στοιχεία είναι σαφή: «Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που με το προηγούμενο καθεστώς ήταν γύρω τους 36.000, ήδη στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έχουν καταγραφεί 81.000 εργαζόμενοι και είναι και διαρκώς αυξανόμενο το νούμερο αυτό».

Μόνο που δυσκολεύεται κανείς να πειστεί πως αυτό είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων κυβερνητικών μέτρων. Περισσότερο ως αποτέλεσμα της ακρίβειας σε συνδυασμό με τις χαμηλές συντάξεις μοιάζει.

Εκτός πια αν η κυβέρνηση σκέπτεται να παρουσιάσει το όλο πράγμα ως ένα πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι την …βαρεμάρα.

Όπως θέλει κανείς

Όπως θέλει κανείς την … «διαβάζει» την διαρροή αξιωματούχου του ΝΑΤΟ μετά το ζήτημα που προέκυψε με τις δηλώσεις της νέας πρόεδρου της Βόρειας Μακεδονίας που αρέσκεται να χρησιμοποιεί σκέτο το όνομα «Μακεδονία».

Βεβαίως στη διαρροή αναφέρεται πως «η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στη Συμμαχία με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στο ΝΑΤΟ με αυτό το όνομα».

Από την άλλη όμως επισημαίνεται πως η γειτονική χώρα «είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ». Εξηγώντας πως «αυτό περιλαμβάνει στρατεύματα που αναπτύσσονται στην αποστολή μας KFOR στο Kόσοβο, στην αποστολή παροχής συμβουλών και ανάπτυξης ικανοτήτων στο Ιράκ και στις πολυεθνικές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ στη Λετονία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».

Σας θυμίζει ίσως κάτι το πνεύμα που φαίνεται να διαπνέει την συμμαχία; Την στάση της στα ελληνοτουρκικά ίσως;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα