Masterchef: Ο Γιάννης κατέθεσε ψυχούλα και μάθαμε γιατί έχει γίνει αγνώριστος

Διαβάζεται σε 4'
Masterchef: Ο Γιάννης κατέθεσε ψυχούλα και μάθαμε γιατί έχει γίνει αγνώριστος
O Γιάννης Κούρτογλου αποφάσισε να αποκαλύψει τι άλλαξε στη ζωή του. Star TV

Την ημέρα που μαγειρεύτηκαν υλικά για πρώτη φορά στο Masterchef, ο Γιάννης Κούρτογλου είχε να κάνει μια αποκάλυψη, οι μπορντό γνώρισαν την πανωλεθρία και ο Χρήστος έγινε υποψήφιος προς αποχώρηση.

To βράσιμο του ρυζιού εξακολουθεί να είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους 9 του φετινού Masterchef που κατά τους κριτές είναι το καλύτερο των 8 που προβάλλονται στο Star.

Για αυτό και οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό.

Τη δεύτερη ημέρα λοιπόν, της ‘πράσινης εβδομάδας’ οι μάγειρες ασχολήθηκαν με τρία βρώσιμα ξενικά είδη.

Καλεσμένη ήταν η Νικολέτα Σιδηροπούλου, project manager της iSea, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την προστασία υδάτινων οικοσυστημάτων για μια υγιή Μεσόγειο θάλασσα. Μια από τις πολλές δράσεις είναι η προώθηση υπεύθυνης κατανάλωσης ψαριών και θαλασσινών και κατανάλωσης βρώσιμων ξενικών ειδών «γιατί δημιουργούν προβλήματα στα οικοσυστήματα».

Όπως εξηγήθηκε, τα ξενικά είδη είναι οργανισμοί που λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων (βλ. κλιματική κρίση και αλλαγή θερμοκρασίας στη θάλασσα) έχουν βρεθεί σε νέο οικοσύστημα -πέραν της φυσικής τους γεωγραφικής κατανομής.

Στο φαινόμενο της Μεσογείου έπαιξε ρόλο η Διώρυγα Σουέζ και η ναυτιλία, ενώ παίζει ρόλο και ότι τα συγκεκριμένα ξενικά είδη να χρειάζονται ζεστά νερά -έτσι προτίμησαν τη Μεσόγειο που καταστρέφεται και από την υπερεκμετάλλευση και την υπεραλίευση (καταναλώνουμε ψάρια και θαλασσινά εκτός της περιόδου αναπαραγωγής τους), με τα βρώσιμα ξενικά είδη να μην αναγνωρίζονται από τους θηρευτές, να εγκαθίστανται και να εξαπλώνονται.

Και αν όλα αυτά δεν σε ενδιαφέρουν, αν και θα έπρεπε, ας περάσουμε και στην αποκάλυψη που είχε να κάνει ο πολυσυζητημένος παίκτης του φετινή Masterchef: ο Γιάννης Κούρτογλου, γνωστός και ως «μπρο», λέξη που έχει πει περισσότερο από όλες.

Επί της ουσίας, είχε να κάνει δυο αποκαλύψεις.

Η μια είναι πως πλέον δεν έχει κοπέλα, στην οποία αναφερόταν συχνά κατά το παρελθόν, όπως και στους δυο σκύλους του. Η τελευταία σχετική αναφορά ήταν στο πλαίσιο συζητήσεων που έκαναν με τον Σοφοκλή για τις συντρόφους τους και πόσο ήθελαν να τις δουν όταν βγουν από τον διαγωνισμό «αν μας περιμένουν ακόμα».

Όσοι τον είδαν να γίνεται άλλος άνθρωπος τον τελευταίο μήνα (φαίνεται πιο zen, δεν στάζει διαρκώς χολή για όλους, ενώ έχει ‘κόψει’ τα ποιήματα και τις ρήσεις) και υπέθεσαν πως κάτι έχει συμβεί, φαίνεται ότι δικαιώθηκαν.

Αφότου τον άκουσαν να λέει τα καλύτερα για την Χριστίνα (επέστρεψε έπειτα από ημέρες απουσίες -με τις πληροφορίες να τη θέλουν να υπεβλήθη σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας) στην οποία έχει σούρει τα εξ αμάξης στο παρελθόν («είμαστε πάνω όλοι άνδρες και τη βασίλισσα μας την έχουμε αφήσει στον εξώστη να μας παρακολουθεί, να αναρρώσει. Ξέρουμε ότι είναι καλή μαγείρισσα, να πάρει το χρόνο της, να περάσει λίγος καιρός και να ξαναμαγειρέψει») τον είδαν και να λέει και το εξής:

«Δεν έχω καθόλου άγχος για το παιχνίδι. Μετά από μία ολοκλήρωση μίας δικής μου σχέσης δεν έχω κάτι να… Όλο μου ήταν το έξω και είχα κάτι με το έξω. Τώρα δεν έχω, εντάξει. Όταν έρθει η στιγμή να ολοκληρωθεί αυτό το ταξίδι, θα είμαι ευγνώμων προς όλους». Λίγο αργότερα, βρήκε την ευκαιρία να πει και ότι είναι γλυκό αγόρι. Αυτή ήταν η δεύτερη αποκάλυψη του.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, όπως είθισται να συμβαίνει οι έχοντες τα πλεονεκτήματα έχασαν. Έτσι οι μπορντό οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία, με τον Λευτέρη (που για μια ακόμα φορά δεν συμφώνησε με την κριτική των σεφ) να θυμίζει ότι δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα να νιώθει πως ρισκάρει τη θέση του. Ο Χρήστος αποδείχθηκε και πάλι ακέραιος ως χαρακτήρας και έγινε ο δεύτερος υποψήφιος της εβδομάδας -με τον Άνχελ να είναι ο πρώτος.

Ο διαγωνισμός συνεχίζεται σήμερα με την ομαδική δοκιμασία που θα γίνει εν πλω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα