Πλημμύρες στη Βραζιλία: Αποκαλύπτεται το χάος που άφησαν πίσω τους τα νερά

Διαβάζεται σε 2'
Πλημμύρες στη Βραζιλία
Πλημμύρες στη Βραζιλία AP

Η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που σημειώθηκε από τις πλημμύρες στη Βραζιλία, προκάλεσε εκατοντάδες εκατοντάδες θανάτους και ζημιές δισ. δολαρίων.

Τα νερά από τις πλημμύρες, άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένες περιοχές της Νότιας Βραζιλίας και αποκάλυψαν τις γιγαντιαίου μεγέθους ζημιές που άφησαν πίσω τους. Η αναπτυξιακή τράπεζα της ομάδας αναπτυσσόμενων οικονομιών BRICS, ανέλαβε να προσφέρει βοήθεια με το χρηματικό ποσό του ενός δισ. δολαρίων προκειμένου να ανοικοδομηθούν υποδομές και να υποστηριχθούν οι πλημμυροπαθείς σύμφωνα με βίντεο που διένειμε μέσω X η πρόεδρος του θεσμού και πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Τζίλμα Χουσέφ.

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν από την υπερχείλιση των ποταμών από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, χαρακτηρίζονται ως οι πιο καταστροφικές στην ιστορία της πολιτείας.

Πλημμύρες στη Βραζιλία AP

Η κατάσταση επιδεινώθηκε από νέες υπερχειλίσεις εξαιτίας των ισχυρών βροχών των τελευταίων ημερών ενώ ο ποταμός Γκουαΐμπα, που διασχίζει την πρωτεύουσα Πόρτο Αλέγκρε, έφθασε σε ιστορικά επίπεδα, στα 5,21 μέτρα, κι ενδέχεται να φουσκώσει κι άλλο σκορπώντας φόβο για ενδεχόμενα επανάληψης παρόμοιων καταστροφικών επεισοδίων.

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και αδυνατούν να πιστέψουν ότι η περιουσία και οι κόποι μιας ζωής έχουν πλέον εξαφανιστεί.

Πλημμύρες στη Βραζιλία AP

Σήμερα, Τετάρτη (15/05). μάλιστα, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή- για τρίτη φορά- πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, η κυβέρνηση του οποίου υποσχέθηκε βοήθεια αξίας 50 δισεκατομμυρίων χεάις (9 δισ. ευρώ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα