Έντι Ράμα: “Δεν υπάρχει υπόθεση Μπελέρη”

Διαβάζεται σε 3'
Έντι Ράμα
Έντι Ράμα SOOC

Για τις σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας μίλησε ο Έντι Ράμα λίγα 24ωρα μετά την ομιλία του στο Κλειστό του Γαλατσίου, σημειώνοντας πως η χώρα του “είχε κατεβάσει τα παντελόνια στην πολιτική της Ελλάδας στο παρελθόν.

Νέες δηλώσεις για την Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, λίγα 24ωρα μετά την ομιλία του στο Γαλάτσι.

Μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό TV Klan αναφέρθηκε τόσο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις σχέσεις του ίδιου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Όσον αφορά την πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων ο Ράμα ανέφερε πως “οι σχέσεις μας ήταν οι καλύτερες δυνατές, διότι δυστυχώς η αλβανική πολιτική και το αλβανικό κράτος είχε κατεβάσει τα παντελόνια στην πολιτική της Ελλάδας” Στη συνέχεια, διευκρίνισε ωστόσο ότι “δεν είμαστε σε κατάσταση σύγκρουσης. Δεν είμαστε σε καμία κατάσταση σύγκρουσης, όσον αφορά εμάς.” Παράλληλα, είπε πως “εγώ την αντιλαμβάνομαι ως μια διένεξη επινοημένη και διαιωνιζόμενη από την ελληνική πλευρά που την εκλαμβάνει ως σύγκρουση. Αλλά εμείς δεν είμαστε σε σύγκρουση”, ενώ υπογράμμισε πως είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τον Φρέντι Μπελέρη, ο αλβανός πρωθυπουργός αρχικά είπε: “Είναι κατανοητό ότι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική πλευρά διάβασε αυτή την υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο έχει χειριστεί την υπόθεση στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης – για εσωτερική κατανάλωση είναι δεδομένος – και αποτυπώνεται στις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι εμείς, ωστόσο, είχαμε ένα υπόγειο ρεύμα σε αυτές τις σχέσεις όταν τα πράγματα πήγαιναν κανονικά.” Στη συνέχεια μάλιστα είπε ότι δεν υφίσταται υπόθεση με το όνομα Μπελέρη: “Τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως διμερή, είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών, το ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της αποδοχής των Αλβανών ως ισότιμων πολιτών και της χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Αλβανοί της Ελλάδας θα πάρουν αυτό που περιμένουν. Αυτά είναι εκκρεμή ζητήματα, τα υπόλοιπα θέματα που η μία πλευρά μονομερώς δημιουργεί δεν είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν διμερώς” είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχόλιο ότι στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα για την έκθεση των έργων του ήταν σαν σταρ έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, ενώ τώρα δεν ήταν καλοδεχούμενος, απάντησε: “Σήμερα μου φτάνει και μου περισσεύει που ήμουν ο σταρ των Αλβανών της Ελλάδας”.

Τέλος, είπε πως “οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα