Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Καταγγελία από 16 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση

Διαβάζεται σε 3'
David Copperfield
David Copperfield AP Photo Jordan Strauss

Για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση καταγγέλλεται, από τουλάχιστον 16 γυναίκες, ο διεθνούς φήμης μάγος, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Ο διάσημος Αμερικανός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ καταγγέλλεται από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα του Guardian αναφέρουν ότι περισσότερες από τις μισές κατηγορίες προέρχονται από γυναίκες που δήλωσαν ότι ήταν κάτω των 18 ετών, όταν σημειώθηκαν τα περιστατικά. Ορισμένες δήλωσαν, δε, ότι ήταν μόλις 15 ετών.

Οι κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν έχει σεξουαλική επαφή μαζί τους, με τα θύματα να μην συναινούν στην αποτρόπαια πράξη.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του 67χρονου μάγου -τους οποίους έχει αρνηθεί- εκτείνονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έρχεται στο προσκήνιο για τέτοιας φύσης κατηγορία. Το 2018, στην “άνθιση” του κινήματος MeToo στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκε από μοντέλο ότι τη νάρκωσε και τη βίασε όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Οι γυναίκες που έχουν κάνει καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Κόπερφιλντ τον γνώρισαν μέσω της δουλειάς του ως έναν από τους πιο επιτυχημένους διασκεδαστές στον κόσμο.

Ορισμένες εξ αυτών δήλωσαν στον Guardian ότι μόνο μετά το κίνημα #MeToo ένιωσαν ικανές να μιλήσουν για τις υποτιθέμενες εμπειρίες τους με τον Κόπερφιλντ.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς, ο Κόπερφιλντ αρνήθηκε κάθε είδους αδίκημα.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν στον Guardian ότι «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα απέναντι σε κανέναν, πόσω μάλλον με κάποιον ανήλικο».

Σε τέσσερις άλλες περιπτώσεις οι καταγγελλόμενες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ τις θώπευσε ή τις ανάγκασε να τον αγγίξουν με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων στη σκηνή. Οι τρεις ήταν έφηβες κατά τη στιγμή των υποτιθέμενων περιστατικών. Μέλη της οικογένειας μιας 15χρονης που κάθονταν στο κοινό ισχυρίζονται ότι τον είδαν να χουφτώνει το στήθος της.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ δήλωσαν για τους ισχυρισμούς ότι ο Κόπερφιλντ άγγιξε γυναίκες με ανάρμοστο τρόπο, πως ήταν «όχι μόνο εντελώς ψευδείς, αλλά και εντελώς απίθανοι».

Η έρευνα του Guardian ανέδειξε κοινά σημεία μεταξύ των καταγγελιών: αρκετές γυναίκες είπαν ότι ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος και ότι προσπάθησε να διατηρήσει επαφή με αυτές και τους γονείς τους.

Μια γυναίκα, η “Carla”, ισχυρίστηκε ότι αφού γνώρισε τον Κόπερφιλντ σε ένα από τα σόου του το 1991, όταν ήταν 15 ετών, άρχισε να της τηλεφωνεί αργά το βράδυ. Είπε ότι τώρα αισθάνεται ότι την είχε «προετοιμάσει». Είπε ότι της έστελνε δώρα και εισιτήρια στις παραστάσεις του. Αφού έκλεισε τα 18, είπε, έκαναν συναινετικό σεξ. Ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη της φορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα