Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών

Διαβάζεται σε 2'
Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών
iStock

Η γηραιότερη γυναίκα της χώρας έφυγε χθες από την ζωή, στο Παϊδοχώρι του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά

Πρόκειται για την 119 ετών Ειρήνη Μπαρουλάκη που άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Τρίτης (15/5), στο Παϊδοχώρι Χανίων, στον ίδιο τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σύμφωνα με το zarpanews.gr Ο Δήμος Αποκορώνου ανακοίνωσε τον θάνατό της και αναφέρεται στις αρχές με τις οποίες μεγάλωσε και στη συνέχεια μεταλαμπάδευσε στα παιδιά και τα εγγόνια της που στάθηκαν στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Δήμος Αποκορώνου στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με σεβασμό αποχαιρετούμε τον γηραιότερο άνθρωπο της χώρας μας, την Ειρήνη Μπαρουλάκη, η οποία έφυγε από την επίγεια ζωή σε ηλικία 119 χρόνων. Η αποθανούσα γεννήθηκε ,δημιούργησε οικογένεια και έζησε καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής της στον Δήμο μας, στο Παϊδοχώρι Αποκορώνου.

Ο τρόπος ζωής της και οι αρετές της αποτελούν πρότυπα για μας και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της και είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της Αποκορωνιώτικης γης που θα την υποδεχτεί.

Αιωνία η μνήμη της».

Πριν από λίγο καιρό, η κυρία Ειρήνη είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, η οποία και πήγε πολύ καλά, αν ληφθεί υπόψη η ηλικία της αποθανούσας. Μάλιστα, η επίσκεψή της στο νοσοκομείο Χανίων στάθηκε αφορμή για να γίνει γνωστή στα ΜΜΕ.

«Όντως έγινε το χειρουργείο στο ισχίο στην γιαγιά από δύο ορθοπεδικούς του νοσοκομείου μας, έκανε εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές και στις 22 του μήνα πήρε εξιτήριο», δήλωσε στο zarpanews.gr, τον Ιανουάριο ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

«Ήτανε στο χωριό σε ένα καροτσάκι, την είχε ο αδελφός μου. Είχανε πάει σε ένα χώρο δίπλα και όπως την τραβούσε για να μπει σε ένα δωμάτιο, έχει ένα ψηλό σκαλοπατάκι 5 πόντους, έφυγε από το καρότσι το σώμα της και έπεσε με το πίσω μέρος της και έγινε ζημιά στο γοφό, στο ισχίο, διατροχαντήριο κάταγμα», είπε ο γιος της ηλικιωμένης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο της γυναίκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα