Ακρίτα: Κακοστημένο ρατσιστικό show ο δήμαρχος να καταβρέχει με μάνικα εξαθλιωμένους Ρομά

Διαβάζεται σε 2'
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τον αποτροπιασμό της για το βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο Περάματος να καταβρέχει με μάνικα Ρομά εξέφρασε η Έλενα Ακρίτα.

Αιχμηρή γλώσσα κατά του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκου, με αφορμή το βίντεο που τον δείχνει να καταβρέχει με μάνικα μια οικογένεια Ρομά, χρησιμοποίησε η Έλενα Ακρίτα.

Σε δήλωσή της, η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το ακραίο αυτό περιστατικό ως “κακοστημένο ρατσιστικό show”, κατηγορώντας τον κ. Λαγουδάκο ότι “δίνει συνειδητά χώρο σε απάνθρωπες, ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές”.

Η αντίδραση της Έλενας Ακρίτα ήρθε με αφορμή το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου -και ανέβασε ο ίδιος στο προφίλ του- και αποτυπώνει τον δήμαρχο Περάματος με συνοδεία κάμερας και υδροφόρας να καταβρέχει οικογένεια Ρομά.

Αναλυτικά η δήλωση της Έλενας Ακρίτα:

Οι χθεσινές εικόνες με τον δήμαρχο Περάματος να καταβρέχει με τη μάνικα της υδροφόρας του Δήμου τα υπάρχοντα μιας οικογένειας Ρομά και να επιδεικνύει τσαμπουκά σε μια ηλικιωμένη γυναίκα εν είδει σόου και με τη συνοδεία κάμερας, προκαλούν οργή σε όλους τους δημοκράτες συμπολίτες μας.

Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε απάνθρωπες, ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή μάλιστα που ακόμα επουλώνει τις πληγές της από τη φασιστική δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ούτε στο Πέραμα ούτε πουθενά αλλού, οι συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και των προβλημάτων που αυτός προκαλεί δεν πρόκειται να λυθούν από κακοστημένα ρατσιστικά show που ποθούν να γίνουν viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα, όπως θέλουμε να λογίζουμε την Ελλάδα, υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες, υπάρχουν διαδικασίες και αρμοδιότητες. Όλα αυτά αποτελούν προφανώς ψιλά γράμματα για τον δήμαρχο Περάματος, που αντιλαμβάνεται πως η επίδειξη δύναμης και οι απειλές για το κλείσιμο παιδιών σε ίδρυμα και των γονιών στη φυλακή αρέσουν σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων του.

Περιμένουμε την απερίφραστη καταδίκη από την κυβέρνηση της ΝΔ στις πρακτικές του δημάρχου Περάματος, στον οποίο κατά το παρελθόν είχε προσφέρει την προεκλογική της στήριξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα