Η Zara βρίσκει εργαζόμενους και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
ZARA
ZARA AP Photo Ted Shaffrey

Ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της Zara σε πανευρωπαϊκή βάση εγκαινιάζεται σήμερα στον Πύργο Πειραιά. Το imperium πωλήσεων και το premium στους μισθούς που προσφέρει.

Στον Πύργο Πειραιά λειτουργεί από σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της δημοφιλούς αλυσίδας ένδυσης Zara που έχει συμπληρώσει περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Ως μέρος του πολυεθνικού ισπανικού κολοσσού ένδυσης, η ελληνική θυγατρική έχει κατοχυρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας λιανικής ένδυσης με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 600 εκατ.ευρώ το 2022/2023 ενώ απασχολεί 4.100 υπαλλήλους, «χωρίς να δυσκολεύεται να προσλάβει», όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Η. Μάλαμας.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική θυγατρική προχώρησε από τον Ιανουάριο του 2024 σε αύξηση μισθών κατά 10,66% σε όλους τους εργαζομένους της (μόνιμης και part time απασχόλησης), οι οποίοι ανήλθαν στο τέλος του 2023 σε 4.100. Ο κ. Μάλαμας σημείωσε δε χθες στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου flagship store, πως «ακόμη και μέσα στην κρίση ο όμιλος έδινε αμοιβές της τάξης των 930 ευρώ μικτά, όταν ο κατώτατος είχε διαμορφωθεί στα 560 ευρώ».

Συμπλήρωσε δε πως συνεχίζει να προσφέρει 30% υψηλότερες αμοιβές από το μέσο όρο της αγοράς, «γεγονός που μας επιτρέπει να βρίσκουμε με άνεση εργαζομένους». Η ανακύκλωση δε εργαζομένων διατηρείται «σε ένα υγιές ποσοστό του 20%», όπως συμπλήρωσε. Πέραν των κύριων αποδοχών ο όμιλος επίσης προσφέρει bonus πωλήσεων, παροχές σίτισης και μεταφοράς.

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής του ισπανικού πολυεθνικού ομίλου, κ. Ηλίας Μάλαμας δεν αποκάλυψε το ύψος της επένδυσης, στο πλαίσιο της χθεσινής δημοσιογραφικής παρουσίασης, ωστόσο τη χαρακτήρισε μια από τις σημαντικότερες του τελευταίου διαστήματος, η οποία αντικατοπτρίζει και τη διεθνή στρατηγική του ομίλου για φυσικά καταστήματα μεγάλου εμβαδού.

Σε ότι αφορά το νέο κατάστημα Zara εκτείνεται σε περίπου 5.000 τ.μ. και 3 ορόφους (+900 τ.μ. αποθήκη εξυπηρέτησης του) και αποτελεί το μεγαλύτερο της αλυσίδας στην Ελλάδα, με αμέσως επόμενο το κατάστημα στο Smart Park. Προσφέρει τη δυνατότητα διακριτής παρουσίασης κατηγοριών (όπως συλλογή παπουτσιών και αξεσουάρ, lingerie κ.ο.κ) ενώ φιλοξενεί και την επωνυμία Zara Home, η οποία αναπτύσσει τη συλλογή της σε 600 τ.μ.

Το κατάστημα διαθέτει ηλεκτρονικά ταμεία για αυτοεξυπηρέτηση, «έξυπνες» θυρίδες για την παραλαβή των online παραγγελιών αλλά και δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας από το κατάστημα και ηλεκτρονικής αναζήτησης εμπορευμάτων μέσα στο κατάστημα για άμεση παραλαβή και αγορά και ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης της προτεραιότητας και διαχείρισης στα δοκιμαστήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Μάλαμα, το επόμενο μεγάλο opening αναμένεται τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη επί της Τσιμισκή, με κατάστημα 3.200 τ.μ. ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεση του ομίλου να αποκτήσει κατάστημα και στο ανακατασκευασμένο Μινιόν (επίσης επένδυση της Dimand), επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν έχει οριστικοποιηθεί η σύμβαση.

Ο κ. Μάλαμας επιβεβαίωσε επίσης το προσύμφωνο μίσθωσης για καταστήματα των αλυσίδων του γκρούπ στα malls της Lamda Development στο Ελληνικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα