Masterchef: Bγήκε ο νικητής μας

Διαβάζεται σε 5'
Masterchef: Bγήκε ο νικητής μας
Ο Χρήστος Μοίρας δέχθηκε πρόταση να δουλέψει σε κουζίνα. Masterchef

Το Twitter έκλαψε μαζί με τους παίκτες του Masterchef για την αποχώρηση του Χρήστου, νικητή στις καρδιές των τηλεθεατών. Έφυγε με μια πρόταση για δουλειά.

Ο «συνδετικός κρίκος» μεταξύ των παικτών του Mastechef, ένας «ταλαντούχος μάγειρας και καταπληκτικός άνθρωπος», που όπως έχει πει στην αρχή του διαγωνισμού δεν καταλάβαινε λέξη (αφού την τελευταία 12ετια ζει και εργάζεται στη Γερμανία), ο μόνος ερασιτέχνης που έφτασε έως τους 9 εγκατέλειψε την Πέμπτη το διαγωνισμό.

Ο Χρήστος Μοίρας έφυγε και το Twitter έκλαψε μαζί του, πριν σιχτιρίσει για τον «μπρο» (aka Γιάννης Κούρτογλου) που πάλι κατάφερε να εκνευρίσει τα πλήθη.

Όταν πήρε το λόγο ο guest σεφ Παναγιώτης Γιακαλής, του είπε ότι «όντως μπορεί το πιάτο να μην ήταν όπως έπρεπε, αν όμως σου δείξαμε κάτι τώρα για πρώτη φορά και το έβγαλες με τον τρόπο που το έβγαλες, το μέλλον σου είναι μεγάλο και αυτό το προσυπογράφω.

Το γεγονός ότι έμεινες πίσω σε κάποια πράγματα και γύρισες να τα διεκδικήσεις ακόμα και αν δεν τα κατάφερες, είναι δείγμα προσπάθειας. Και αυτός που προσπαθεί δεν πάει ποτέ χαμένος. Η δουλειά μας είναι ερωτεύσιμη και το μέλλον έξω για αυτόν που το θέλει, είναι λαμπρό».

«Δεν είναι το κλάμα ο μόνος τρόπος να εκδηλωθεί η συγκίνηση. Εγώ χαμογελάω»

Ο Χρήστος ομολόγησε πως τα λόγια του σεφ τον συγκίνησαν «γιατί μια ζωή προσπαθώ και δεν θα πω ότι δεν μου έχει επιφέρει καρπούς η προσπάθεια. Μου το έχει ανταποδώσει η ζωή, κάτι που έγινε και εδώ μέσα. Σήμερα είναι η τελευταία φορά που προσπάθησα.

Φεύγω πολύ γεμάτος. Δεν θα πω ψέματα. Πάνω που είχε αρχίσει να μου αρέσει. Στην αρχή βαριόμουν. Μόνο τον κύριο Ιωαννίδη δεν βαριόμουν!».

Βλέποντας τους φίλους του στον εξώστη να μην μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυα τους, άρχισε να ‘λυγίζει’ κι τους είπε «ελάτε, εντάξει. Θέλω να φύγω με χαμόγελο, όπως μπήκα. Σταματήστε».

Ο Σοφοκλής του είπε «ό,τι θέλουμε θα κάνουμε», με τον Χρήστο να συνεχίζει λέγοντας «τι να πω; Δεν ξέρω. Είμαι λίγο.… Δεν ήθελα να συγκινηθώ σήμερα, αλλά συγκινήθηκα πάρα πολύ. Το κράτησα όμως, μέσα μου. Δεν είναι το κλάμα ο μόνος τρόπος να εκδηλωθεί η συγκίνηση. Εγώ το δείχνω διαφορετικά. Χαμογελάω. Νομίζω βοηθάει».

Ήλθε η ώρα να φύγω. Θα αφήσω πολλά πράγματα πίσω μου, αλλά πάω στον γιο μου σήμερα ή αύριο, όποτε έχει εισιτήριο.

Πάω στη γυναίκα μου, αν με περίμενε».

Ο Κώστας εξηγούσε σε cue πως θα λείψει από το σπίτι «θα λείψει η αύρα του, οι ωραίες συζητήσεις. Ποτέ δεν ήλθε σε σύγκρουση με κανέναν. Γνώρισε πάρα πολλά πράγματα». Μπροστά σε όλους είπε πως «από τους 18 μας έλεγε ότι είναι η ημέρα του. Φιλιόμασταν σταυρωτά κάθε φορά και έφτασε στους 9. Αν για εμάς που είμαστε επαγγελματίες μάγειρες μετά από εδώ θα ανοίξουν πόρτες, για τον Χρήστο Μοίρα θα ανοίξουν πύλες».

Από τον Σοφοκλή, όπως είπε θα λείψουν «τα βράδια μας. Οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος που περάσαμε μαζί -το έσωσα; Σίγουρα θα τα πούμε έξω. Τα καλύτερα μετά από εδώ δεν του τα εύχομαι. Είναι δεδομένα». Σε cue συμπλήρωσε «πιστεύω ότι φεύγει γεμάτος και πως τον περιμένουν τα καλύτερα στο χώρο του modeling, ε… των ξενοδοχειακών και των εστιακών επιχειρήσεων».

Το «αντίο» με Αγγελάκα

Ο Πάνος Ιωαννίδης είπε στον πρωταγωνιστή της ημέρας -ίσως και όλου του φετινού Masterchef σε επίπεδο συμπεριφοράς- πως «είσαι από τα πιο θετικά άτομα. Στο δίνω 100%. Αν και όχι επαγγελματίας, τα έχεις πάει πολύ καλύτερα από πολλούς επαγγελματίες. Το ‘χεις και το αξίζεις. Μακάρι να ασχοληθείς με τη μαγειρική, αν και το πιθανότερο είναι να ασχοληθείς με τρίχες (καθ’ ότι κομμωτής)! Αν αποφασίσεις ωστόσο, να ασχοληθείς με τη μαγειρική να ξέρεις πως οι κουζίνες μου είναι ανοιχτή».

Ο Κουτσόπουλος διέκοψε για να πειράξει τον Χρήστο, λέγοντας του «η δική μου κουζίνα είναι διπλοκλειδωμένη» και να εισπράξει για απάντηση το «σε εσάς δεν θα ερχόμουν έτσι κι αλλιώς!». Ο Κοντιζάς πρόσθεσε «ο ικανότατος Χρήστος, ο Χρηστάρας, με την τρομακτική εξέλιξη μέσα στο διαγωνισμό, σε μια πολύ ανεβασμένη ποιοτικά και τεχνικά σεζόν, μεγάλη καρδιά και να πούμε ότι είναι και ο αρχηγός των μπορντό που φεύγει με νίκη».

Τον ρώτησαν τι θα του λείψει. Είπε «τα παιδιά πάνω, αλλά και όλα τα παιδιά από την παραγωγή και όλο το συνεργείο».

Για το αντίο επέλεξε να πει κάτι του Αγγελάκα (τον είπε Αγγέλακα, τον διόρθωσε ο Κουτσόπουλος και σχολίασε χαριτολογώντας «είναι και στην ηλικία σας. Εγώ δεν τον ξέρω») «μη γκρινιάζεις που δεν σου ήλθε η ζαριά. Τζογάρισες στο όνειρο και είσαι έτοιμος για όλα. Το λέει και ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά. Ο χαμένος τα παίρνει όλα».

Με προτροπή του Κουτσόπουλου έσπασε και το πρωτόκολλο με τους παίκτες να αφήνουν την ποδιά τους και να φεύγουν, υπό το βλέμμα των συμπαικτών τους από τον εξώστη. Αυτήν τη φορά κατέβηκαν όλοι να τον αγκαλιάσουν.

Σε cue αποκάλυψε πως μόλις ο γιος του τελειώσει με τον παιδικό σταθμό στη Γερμανία, θα πάρει την οικογένεια του και θα έλθουν στην Ελλάδα, όπου «θα ενοικιάσουμε σπίτι, θα έχει τεράστια κουζίνα και ό,τι έκανα και έμαθα εδώ, θα το κάνω στη γυναίκα και το παιδί μου». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει και στροφή στην καριέρα του.

Ο Κουτσόπουλος πρότεινε και να αποσυρθεί η ποδιά του Χρήστου, για να κρεμαστεί ως μπάνερ από την οροφή. Αυτός είπε πως «θα την καβατζώσω. Δεν την αφήνω» με τον σκηνοθέτη να του λέει «να την αφήσεις στον πάγκο» και να προκαλεί μια χαρακτηριστική γκριμάτσα του τύπου που όπως γράφτηκε στο Twitter έφτιαχνε τη διάθεση των τηλεθεατών. Δεν τη διέλυε, όπως ο «μπρο».

Το Twitter του ‘έβγαλε’ το καπέλο, με κάποιους να προτείνουν στην παραγωγή του Masterchef να προτιμούν χαρακτήρες σαν και τον Χρήστο και όχι άλλους που έτσι κι αλλιώς δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε στην καθημερινότητα μας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα