Folli Follie: Η εισαγγελική πρόταση για Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο

Διαβάζεται σε 2'
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος
Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος INTIME

Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για την υπόθεση της Folli Follie. Απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ως προς την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ενοχή τεσσάρων κατηγορούμενων εκ των οποίων των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη της Folli Follie. Παράλληλα, ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων επτά κατηγορούμενων, μεταξύ των οποίων είναι και η Αικατερινη Κουτσολιούτσου.

Για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο επικεφαλής της εταιρίας, εισηγήθηκε την ενοχή για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά όχι κατ’ επάγγελμα

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός έκρινε πως εκείνος «ήταν ιδρυτής και βασικός μέτοχος και υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις. Από το 2001 εν γνώση του είχαν αρχίσει να συστήνονται εταιρίες ελεγχόμενες από τον υποόμιλο της Ασίας. Ήταν συγκεντρωτικός. Ασφαλώς και γνώριζε τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης και τους κινδύνους. Χωρίς τη δίκη του παρότρυνση δε θα μπορούσε κανένας διοικητικός να αναλάβει πρωτοβουλία για πλαστογραφίες και άλλες ενέργειες».

Παράλληλα, πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων ως προς την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος. Σύμφωνα με την πρόταση, ο κατηγορούμενος Ι.Μ. που είναι απών από τη διαδικασία υποστήριξε ότι «ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής της πλαστογραφίας» καθώς εφευρίσκε ανύπαρκτα ονόματα για πλαστή αλληλογραφία με την Alpha Bank, ήταν ο άνθρωπος πίσω απ’ όλα».

Αναφορικά με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ζητηθηκε ενοχή για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων, και πάλι όχι κατ’ επάγγελμα.

Ενοχή για για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα προτάθηκε να καταδικαστεί στενή συνεργάτιδα του Δημ. Κουτσολιούτσου. Όσο για τον Ι. Μ. στέλεχος του ασιατικού ομίλου που χαρακτηρίστηκε κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα