Οικονομική Εισαγγελία: Δίωξη κατά 8 για σύμβαση συντήρησης τρένων

Διαβάζεται σε 1'
Οικονομική Εισαγγελία: Δίωξη κατά 8 για σύμβαση συντήρησης τρένων
SOOC

Ποινική δίωξη σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ  και της ΕΕΣΤΥ σχετικά με τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ.

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ  και της ΕΕΣΤΥ σχετικά με τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ.

Η Οικονομική Εισαγγελία προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 6 ατόμων για το αδίκημα της απιστίας και σε βάρος 2 προσώπων για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε αυτή. Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί σε ανακριτή ο οποίος θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Η δικογραφία αφορά στη διετία 2017-2018, οπότε και η σύμβαση συντήρησης τρένων φέρεται να μην εκτελέστηκε ορθώς, ενώ παράλληλα υπάρχει και η κατηγορία πως δεν εισπράχθηκαν μισθώματα ακινήτων, συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη μη πιστοποίηση της εκτέλεσης του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί, έχει αποδοθεί και στους οκτώ κατηγορούμενους, ενώ το σκέλος που σχετίζεται με την μη είσπραξη μισθωμάτων κατηγορούνται στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα