Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ αναγόρευσε διδάκτορα έναν… γάτο

Διαβάζεται σε 4'
Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ αναγόρευσε διδάκτορα έναν… γάτο
Rob Franklin/Vermont State University-AP

Το πανεπιστήμιο του Βερμόντ απένειμε διδακτορικό τίτλο στη “litter-ature” στον Μαξ, έναν γάτο – δεινό κυνηγό ποντικιών και αγαπημένη φιγούρα στην πανεπιστημιούπολη

Έναν πρωτότυπο τρόπο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον Μαξ, τον πιο δημοφιλή γάτο της πανεπιστημιούπολης βρήκε το πανεπιστήμιο του Βερμόντ, απονέμοντάς του ένα τιμητικό πτυχίο για την συμβολή του στη συλλογική ζωή.

Ο Μαξ λοιπόν, αναγορεύτηκε διδάκτορας στη “litter-ature”, λογοπαίγνιο που θέλησε να… σχηματοποιήσει τη “δράση” του Μαξ στο πανεπιστήμιο, κίνηση που έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο.

Ο γάτος -με πλήρες όνομα Max Dow- έχει αποδειχθεί ικανός υπναράς και κυνηγός ποντικιών και “είναι ένα στοργικό μέλος της οικογένειας [της πανεπιστημιούπολης] εδώ και χρόνια”, ανέφερε η σχολή στο Casleton του Vermont, σε μια γεμάτη λογοπαίγνια ανάρτηση στο Facebook που ανακοίνωσε πρόσφατα την ασυνήθιστη απονομή του πτυχίου.

“Με ένα ηχηρό γουργουρητό έγκρισης από τη σχολή, το συμβούλιο των διαχειριστών του … Vermont State … απένειμε στον ΜΑξ Ντάου τον διάσημο τίτλο του διδάκτορα του litter-ature, μαζί με όλα τα προνόμια που το συνοδεύουν όπως το catnip, το μέρος για ξύσιμο και το κουτί της άμμου. “Συγχαρητήρια Δρ. Μαξ Ντάου!”.

Ο Μαξ δεν θα συμμετάσχει στην τελετή αποφοίτησης του πανεπιστημίου το Σάββατο, αν και το πανεπιστήμιο σχεδιάζει να παραδώσει το πτυχίο του στον ιδιοκτήτη του αμέσως μετά.

This photo provided by Vermont State University shows a special diploma for Max the Cat at Vermont State University Castleton on Oct. 12, 2023 in Castleton, Vt. Vermont State University's Castleton campus has bestowed the title of “Doctor of Litter-ature” on Max, a beloved member of its community, ahead of students' graduation on Saturday. The school is not honoring the feline for his mousing or napping but rather for friendliness. (Rob Franklin/Vermont State University via AP) AP

Η ιστορία του Μαξ Ντάου

Ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Vermont Public εκμεταλλεύτηκε την ανακοίνωση του τιμητικού πτυχίου για να εμβαθύνει στην ιστορία της ζωής του Μαξ.

Ο Μαξ λοιπόν, ήταν κάποτε ένα άγριο γατάκι και ζούσε στην πόλη Fair Haven του Βερμόντ, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια ζει με τον άνθρωπό του, την Άσλεϊ Ντάου, στο Κασλτον.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, επισκέπτεται την πανεπιστημιούπολη σχεδόν σε καθημερινή βάση όσο ζει με την Άσλεϊ. Από εκεί, οι φοιτητές τον μαζεύουν και τον μεταφέρουν με τα σακίδιά τους, τον φωτογραφίζουν για τα μαθήματα φωτογραφίας τους και αντλούν με άλλο τρόπο συναισθηματική υποστήριξη από αυτόν, ανέφερε το Vermont Public.

Επίσης, σύμφωνα με το Associated Press, ο Μαξ συνοδεύει και υποψήφιους φοιτητές σε ξεναγήσεις που ξεκινούν από ένα κτίριο απέναντι από το σπίτι της οικογένειάς του.

AP

Βέβαια δεν ήταν όλα τα πλάσματα το ίδιο ευχαριστημένα με την παρουσία του Μαξ στη γειτονιά. Άγριες γάτες του έχουν επιτεθεί στο παρελθόν αλλά μόλις μαθεύτηκε από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προσπάθησαν να τον προστατεύσουν. Στη συνέχεια, τήρησαν πιστά τις οδηγίες της Άσλεϊ που βρίσκονται σε πινακίδες που τοποθέτησε γύρω από το πανεπιστήμιο, όπου ζητά να φέρνουν τον Μαξ στο σπίτι αν τον δουν ποτέ έξω μετά τις 5 το απόγευμα.

“Οι μαθητές όντως τον έφεραν στο σπίτι”, δήλωσε η Άσλεϊ στο Vermont Public και εξήγησε πως άλλοι φοιτητές έχουν τον αριθμό της και συχνά λαμβάνει μηνύματα του στυλ “είναι εντάξει, είναι πάνω στο θερμοκήπιο” και διάφορα παρόμοια μηνύματα.

Μάλιστα θυμήθηκε πως, μετά από παρατεταμένη απουσία του Μαξ από την πανεπιστημιούπολη, οι φοιτητές έστησαν βωμό στη μνήμη του. “Είχε κεριά και τα πάντα – και τη φωτογραφία του Μαξ που είχαν εκτυπώσει και βάλει σε κορνίζα”, είπε. “Οπότε ναι, είναι πολύ ενδιαφέρον να είμαι η μαμά του Μαξ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα