Λαμία: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη φωτιά στο εργοστάσιο μετά τη μαζική δηλητηρίαση

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας
Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας INTIME

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» στη Λαμία.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της περιοχής το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του  συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής  τροφικής δηλητηρίασης» αναγράφεται στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Την ίδια στιγμή, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος εστάλη στη Λαμία κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ώστε από κοινού με το τοπικό ανακριτικό τμήμα να διερευνήσουν τα αίτια για αίτια της φωτιάς, και αν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια.

Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας
Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας INTIME

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής και, παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο, 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η καταστροφή ήταν ολοσχερής.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα