Δίκη Πισπιρίγκου: Ο “αιφνίδιος θάνατος” της Μαλένας και τα ερωτήματα για την ιατροδικαστική έκθεση

Διαβάζεται σε 3'
H κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου
H κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου . (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Η κατάθεση στο δικαστήριο νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς και παιδιάτρου.

Στην επιβεβαίωση ότι ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, αφού η πρόγνωση για την λευχαιμία από την οποία έπασχε ήταν πολύ καλή, προχώρησε -μετά την παιδίατρο- η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η οποία ήταν παρούσα όταν έφυγε η κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πώς πέθανε αυτό το παιδί, κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει και να το πιστέψει» είπε χαρακτηριστικά καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η δικογραφία για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, κανείς δεν περίμενε η ιατροδικαστική έκθεση να καταλήξει σε ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου, αφού δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα κλινικά συμπτώματα. «Τη Μαλένα με το ζόρι τη βγάλανε από τον παιδότοπο για να την εξετάσουν οι γιατροί. Έπαιζε το παιδάκι. Οι γιατροί έλεγαν αποκλείεται» σχολίασε σχετικά η νοσηλεύτρια.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στον θάνατο της Μαλένας περιγράφοντας όσα έγιναν από τη στιγμή που τους ενημέρωσε η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι η κόρη της δεν αναπνέει, ενώ ως προς τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο του το κορίτσι απέκλεισε το ενδεχόμενο να προέκυψαν από τη διασωλήνωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση της παιδιάτρου, Σμαράγδας Παπαχρηστίδου, η οποία είχε εξετάσει τη Μαλένα στο παρελθόν. Όπως κατέθεσε «ήταν τόσο έντονη η έκπληξη μου που νόμιζα ότι μου έλεγαν λάθος όνομα», καθώς το παιδί «πήγαινε παρά πολύ καλά» και ο αιφνίδιος θάνατος «μας έκανε μεγάλη εντύπωση». Κατέληξε δε στο ότι «το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής -η αίσθηση μου είναι ότι- δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα», αφού «δεν νοείται ηπατική ανεπάρκεια μιας ημέρας».

Η γιατρός αναφέρθηκε και στη Ρούλα Πισπιρίγκου, περιγράφοντας μια επικοινωνία που είχαν όταν χρειάστηκε η Μαλένα να κάνει μια σειρά εξετάσεων.

«Μου έκανε εντύπωση πως όταν της εξηγούσα τη διαδικασία των εξετάσεων έμοιαζε να γνωρίζει. Δεν ρωτούσε όπως άλλοι γονείς και όταν της είπα «μήπως σας κουράζω με αυτά που σας λέω» απάντησε αν θυμάμαι καλά «τα ξέρω γιατί τα έχουμε περάσει». Μου είπε στη συνέχεια να μην το πω, ότι έχει περάσει καρκίνο στον μπαμπά».

Μάλιστα, κατά τη μάρτυρα, είχε ενημερωθεί από άλλη συνάδελφό της πως η κατηγορούμενη στο ιστορικό που είχε δώσει, είχε προσθέσει διάγνωση καρκίνου χοληδόχου κύστης και πως ήταν νοσηλεύτρια .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα