Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη

Διαβάζεται σε 2'
Αεροπλάνο, φωτογραφία αρχείου
Αεροπλάνο, φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Ένας επιβάτης έχασε την ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν, όταν σημειώθηκαν αναταράξεις σε αεροπλάνο που εκτελούσε την διαδρομή Λονδίνο-Σιγκαπούρη.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της εταιρείας Singapore Airlines, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Λονδίνο- Σιγκαπούρη, αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις.

Η Singapore Airlines δεν διευκρίνισε πόσοι είναι οι τραυματίες, όμως ταϊλανδέζικα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για 30 ανθρώπους.

Το αεροσκάφος Boeing 777-300ER με 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος κατευθυνόταν στη Σιγκαπούρη από το Λονδίνο, όταν χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ στις 15:45 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η εταιρεία.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Μπανγκόκ δήλωσε ότι ιατρική ομάδα βρίσκεται σε επιφυλακή.

«Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε βοήθεια σε όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους», υπογράμμισε η εταιρεία. «Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές στην Ταϊλάνδη για να προσφέρουμε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα».

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού», σημείωσε η εταιρεία.

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Τσι Χονγκ Τατ είπε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια στους επιβάτες και τις οικογένειές τους.

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα για το περιστατικό στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines από το Λονδίνο Χίθροου προς τη Σιγκαπούρη», ανήρτησε σε δήλωση στο Facebook.

«Οι τραυματισμοί από σοβαρές αναταράξεις είναι σχετικά σπάνιοι στο πλαίσιο εκατομμυρίων πτήσεων που πραγματοποιούνται. Ωστόσο, οι έντονες αναταράξεις μπορεί να είναι δραματικές και να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή δυστυχώς, όπως σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι θανατηφόρες», δήλωσε στο BBC ο Τζον Στρίκλαντ, ειδικός της γενικής αεροπορίας.

«Δεν είναι τυχαίο που οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν να κρατάτε τις ζώνες ασφαλείας χαλαρά δεμένες καθ’ όλη τη διάρκεια μιας πτήσης, είτε είναι μεγάλη είτε μικρή», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα