Ρόμπερτ Φίτσο: H κατάσταση της υγεία του μία εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας

Διαβάζεται σε 2'
Ρόμπερτ Φίτσο: H κατάσταση της υγεία του μία εβδομάδα μετά την απόπειρα δολοφονίας
Associated Press

Οι γιατροί αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας που πριν μια βδομάδα, δέχτηκε δολοφονική επίθεση, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, είναι σε σταθερή κατάσταση και επικοινωνεί με το περιβάλλον σύμφωνα με τους γιατρούς που έχουν αναλάβει την νοσηλεία του. Τη Δευτέρα (20/05), γιατροί του νοσοκομείου FD Roosevelt στην Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου νοσηλεύεται ο Φίκο δήλωσαν ότι η κατάστασή του ήταν «σταθερή». «Βελτιώνεται κλινικά, επικοινωνεί και οι φλεγμονώδεις δείκτες του μειώνονται σταδιακά», ανέφεραν προσθέτοντας ότι «Ο πρωθυπουργός παραμένει στη φροντίδα μας».

Παράλληλα, η πολιτική κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε πόλωση καθώς η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο Φίτσο ενισχύει μια “κουλτούρα μαφίας” με τις κινήσεις του. Ο Michal Šimečka, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Προοδευτικής Σλοβακίας, τόνισε την ανησυχία του για την εντεινόμενη ένταση με μια δήλωση που ανάρτησε στον λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Λυπάμαι που βλέπω ότι αρκετοί πολιτικοί –τόσο από τον συνασπισμό όσο και από την αντιπολίτευση- φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

«Ζωγραφίζουν μια εικόνα συλλογικής ενοχής, σαν να φταίνε τα μέσα ενημέρωσης ή η αντιπολίτευση για τη δολοφονία. Ταυτόχρονα, γνωρίζουν ότι ο ένοχος είναι ο δολοφόνος, ο οποίος ήταν μοναχικός λύκος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση. Το να κατηγορούμε έτσι είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή».

Απ’ την άλλη η αστυνομία της Σλοβακίας φροντίζει για τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία αυξάνονται όλο και πιο πολύ (ενισχυμένες περιπολίες σε σχολεία και δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και αίθουσες σύνταξης). Ο 71χρονος Juraj Cintula, που φέρεται ως βασικός ύποπτος από τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας, είναι ένας ερασιτέχνης ποιητής και πρώην φύλακας που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προ μελέτης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Matúš Šutaj Eštok υποψιάζεται ότι ο ένοχος ενδεχομένως δεν έδρασε ατομικά, αλλά πίσω από την δολοφονική ενέργεια κρύβονται επιπλέον άτομα, ίσως και οργανωμένη ομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα