Ο Πέτρος Παππάς έπεσε έξω… 27 δισ. στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς Eurokinissi

Στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ αντί για 3 κοστολόγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

Διορθωτική δήλωση έστειλε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, μετά την εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, όπου μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα για την μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο, υπολόγισε το κόστος του μέτρου αυτού στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Η μείωση του ΦΠΑ θα χρηματοδοτηθεί από την φορολόγηση των υπεκερδών”, ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, και ερωτηθείς για το κόστος του μέτρου απάντησε ότι αυτό ανέρχεται σε “30 κάτι δισεκατομμύρια”.

Ερωτηθείς από τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο εάν από τα υπερκέρδη θα προκύψουν 30 δισ. ο κ. Παππάς απάντησε ότι η μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ της χρηματοδότησης είναι συγκεκριμένη και κοστολογημένη μέτρο-μέτρο.

Στην διορθωτική του δήλωση, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι το κόστος είναι 3,2 δισ. ευρώ και ότι η αναφορά του στο μεγαλύτερο ποσό έγινε από κεκτημένη ταχύτητα.

Βέβαια, το αρχικό ποσό που ανέφερε ο κ. Παππάς προσεγγίζει το 15% του ΑΕΠ, πρόκειται δηλαδή για ένα πολύ μεγάλο πόσο, το οποίο δεν δικαιολογεί άγνοια από αναπληρωτή τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί βέβαια και το γεγονός πως οι εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ήταν στο πάνελ, δεν φρόντισαν να τον διορθώσουν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα