Μητσοτάκης: Επανάληψη του ίδιου έργου από το ΣΥΡΙΖΑ με λάιφσταϊλ περιτύλιγμα

Διαβάζεται σε 4'
Μητσοτάκης: Επανάληψη του ίδιου έργου από το ΣΥΡΙΖΑ με λάιφσταϊλ περιτύλιγμα
Εurokinissi

Στους πολίτες που αισθάνονται κουρασμένοι από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα, τονίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών, ενώ άφησε νέες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη,

Τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου υπογράμμισε για άλλη μία φορά από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και έκανε λόγο για επανάληψη του ίδιου προεκλογικού έργου από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με νέο “λάιφσταϊλ περιτύλιγμα”.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ειδικότερα από τους πολίτες: “Να δώσετε τέτοια εντολή στη ΝΔ, που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει τις αλλαγές”. Εξέφρασε τη λύπη του γιατί όπως τόνισε “από την αντιπολίτευση δεν ακούμε τίποτε για την Ευρώπη” και πρόσθεσε:

“Ζούμε επανάληψη του προεκλογικού έργου που έχει πληγώσει την χώρα, σε ένα πιο λάιφσταϊλ περιτύλιγμα, με δύο χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει από την παλιά εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Η τοξικότητα και το ψέμα είναι το ένα. Και το δεύτερο είναι το τάξιμο δεκάδων δισ ευρώ για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων, για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα χρηματοδοτικοί πόροι”.

“Το 41% οι πολίτες μας το έδωσαν- Ξορκίζω οποιαδήποτε εκδήλωση αλαζονείας”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι: “Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη ΝΔ”. Δήλωσε επίσης ότι “η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μααστριχτ.”

Συνέχισε λέγοντας: “Εμείς υπογράψαμε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της ευρωπαϊκής Ελλάδας και εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην ΕΕ το δύσκολο καλοκαίρι του 2015.” Τόνισε επίσης ότι: “Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη”.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε εκ νέου στην αντιπολίτευση και όσον αφορά στην κριτική περί “αλαζονείας του 41%”. Είπε συγκεκριμένα ότι: “Το 41% οι πολίτες μας το έδωσαν. Οι αντίπαλοι μας είχαν 24 μονάδες διαφορά. Θέλω να ξορκίσω οποιαδήποτε εκδήλωση αλαζονείας μπορεί να απορρέει από το εκλογικό αποτέλεσμα.”

Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίουθα είναι γαλάζια όλη η Ελλάδα και θα πάμε και καλύτερα από το στόχο που έχουμε θέσει”.

“Καταλαβαίνω ότι αισθάνεστε κουρασμένοι από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις”

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν μία ιδιαιτερότητα. Και αυτό καθώς σε αντίθεση με προηγούμενες ευρωεκλογές, δεν συμπίπτουν με δημοτικές και περιφερειακές, ούτε πραγματοποιούνται κοντά σε εθνικές εκλογές. Αναφέρθηκε δε στο γεγονός ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι η πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε ένα περίπου χρόνο.

Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και νιώθετε ότι δεν έχουν σημασία”, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ και πρόσθεσε: “Αυτή η άποψη είναι εσφαλμένη γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας”.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενεργειακή μετάβαση και στη συζήτηση για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. “Βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή και για να διεκδικήσω ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για μία αντιπυραυλική ομπρέλα προστασίας”, είπε.

“Η κυβέρνηση είχε το θάρρος να τα βάλει με τις πολυεθνικές”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια. Υποστήριξε ότι η απάντηση είναι περισσότερα πρόστιμα, έλεγχοι παντού αλλά κυρίως υψηλότεροι μισθοί και έφερε ως παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Υπενθύμισε την επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. “Επισήμανα με τρόπο τεκμηριωμένο και πιστεύω αυστηρό ότι δεν είναι δυνατόν ως ΕΕ να παρακολουθούμε το φαινόμενο πολυεθνικές να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. “Αν έχουμε ενιαία αγορά, το ίδιο απορρυπαντικό πρέπει να κοστίζει το ίδιο σε Βέλγιο, Δανία και Ελλάδα”, συνέχισε.

Σχολίασε δε ότι “μας ασκείται κριτική από την αριστερά, που υποτίθεται είναι κατά των μονοπωλίων, γιατί η κυβέρνηση είχε το θάρρος να τα βάλει με τις πολυεθνικές”. Ενώ εκτίμησε ότι: “Μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε αυτό το θέμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα