Απόπειρα γυναικοκτονίας στη Νίκαια: Ο δράστης είχε συλληφθεί έξι φορές

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου)
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ο δράστης έχει συλληφθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία. Μαχαίρωσε την 57χρονη πρώην σύζυγό του στην κοιλιά, η οποία μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Νέο περιστατικό απόπειρας γυναικοκτονίας, με βαρύ ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, αυτή την φορά στην Νίκαια.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, το θύμα κάλεσε το «100» και ζήτησε βοήθεια καθώς, όπως είπε, ο άντρας της της είχε καρφώσει ένα μαχαίρι στην κοιλιά, και το έκλεισε.

Το περιστατικό έγινε επί της οδού Αρτέμιδος 44 στη Νίκαια. Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που εντόπισαν την 57χρονη γυναίκα αιμόφυρτη με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, έχοντας όμως τις αισθήσεις της και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται.

Το θύμα έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού. Ο δράστης που όπως προέκυψε είναι ο συνομήλικός της και ημεδαπός πρώην σύζυγος είχε διαφύγει πεζός από το σημείο και ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για να εξεταστεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, υπήρχε βαρύ ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια, με τον δράστη να έχει συλληφθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία και παρόλα αυτά παρέμενε και κυκλοφορούσε ελεύθερος, υποβάλλοντας συνεχώς σε τρόμο και βία την πρώην σύζυγό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης είχε συλληφθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όπου πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την τελευταία σύλληψή του πριν έναν μήνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε ερωτηθεί εκ νέου το θύμα από τους αστυνομικούς για την μεταφορά της σε δομή και τοποθέτηση εφαρμογής «panic button» με αρνητική απάντηση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα