Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Roland Garros

Διαβάζεται σε 2'
Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Roland Garros
2023 AP IMAGES/ANDY WONG

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.7) μετά το πρώτο σετ “εξαφανίστηκε” από το court, έχασε με 2-1 σετ από την Βαρβάρα Γκράτσεβα (6-3, 4-6, 3-6) και αποκλείστηκε με το “καλησπέρα” από το Roland Garros.

Ξεκίνημα με το αριστερό στο Roland Garros για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε με 2-1 σετ (6-3, 4-6, 3-6) από τη Βαρβάρα Γκρατσέβα και αποχαιρετά από νωρίς το Παρίσι.

Όπως γράφει το Sport24, κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια με εξαίρεση το πρώτο σετ και ένα ξέσπασμά της στο δεύτερο που έκανε το 1-4, 4-4, έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, με συνέπεια η Γαλλίδα να της πάρει τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της από το Master της Ρώμης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νευρικότητας της Σάκκαρη στο δεύτερο και στο τρίτο σετ είναι τα τέσσερα double fault και τα χαμηλά ποσοστά στο πρώτο και στο δεύτερο σερβίς της σε σχέση με το πρώτο σετ που κέρδισε άνετα με 6-3.

Το ματς

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Μαρία, καθώς η Γκράτσεβα της “έσπασε” με το “καλησπέρα” το σερβίς, με τη Μαρία ωστόσο να απαντάει αμέσως και να φέρνει το σετ στην ισοπαλία (1-1 games).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σταδιακά ανέβασε ρυθμούς, πήρε δύο σερί games για δεύτερη φορά για να αποσπαστεί με 4-2, με το μόνο που κατάφερε η Γαλλίδα στο πρώτο σετ να είναι η μείωση του σκορ σε 4-3.

Η Σάκκαρη στη συνέχεια έκανε για τρίτη φορά break στην Γκράτσεβα, υπερασπίστηκε το δικό της σερβίς και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ η Γαλλίδα τενίστρια πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι και το 4-1 χάρις στα πολλά λάθη της Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια στα μισά του σετ εξαπέλυσε μία αντεπίθεση διαρκείας, ισοφάρισε σε 4-4 με ένα σερί 3-0 games, με την προσπάθειά της να μένει ημιτελής αφού έχασε με 6-4 για να διαμορφωθεί το 1-1 στα σετ στον αγώνα.

Το τρίτο σετ ήταν μια εικονογραφία του δεύτερου, με την Γκράτσεβα να παίρνει από προβάδισμα ασφαλείας μετά το 2-2. Η Γαλλίδα έκανε ακόμα ένα break στη Σάκκαρη, η οποία μετά το πρώτο σετ έδειξε μεγάλη αδυναμία όταν σέρβιρε, το οποίο ήταν αρκετό για να την οδηγήσει στο 2-5.

Η πίεση μεταφέρθηκε στην πλευρά της Ελληνίδας τενίστριας, που εν τέλει δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις, έχασε ακόμα ένα σετ, αυτή τη φορά με 6-3 games και αποχαιρέτησε πρόωρα το δεύτερο Grand Slam της σεζόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα