Κεραμέως: Αποτυχημένο damage control για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Διαβάζεται σε 2'
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Η Νίκη Κεραμέως επιχείρησε μία διόλου επιτυχημένη προσπάθεια damage control για την υπόθεση της διαρροής των e-mail των αποδήμων.

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση η Νίκη Κεραμέως επιχείρησε να κάνει damage control για το γιγαντιαίο πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει το Υπουργείο Εσωτερικών για το σκάνδαλο της διαρροής των e-mail των αποδήμων.

Η Υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε να αποποιηθεί της ευθύνης λέγοντας στον ΣΚΑΙ ότι “πλέον έχει αποδειχθεί ότι η ιστορία των περιβόητων email δεν έχει καμία σχέση ούτε με την επιστολική ψήφο ούτε με τις εκλογικές διαδικασίες αυτές καθαυτές. Όλη αυτήν την περίοδο ακούγαμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ρίχνουν σκιές περί νοθείας κλπ”.

Δεν είπε όμως ότι η Αρχή διαπίστωσε “ελλείψεις στις διαδικασίες και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές προστασίας των δεδομένων” καθώς “μη τεκμηριωμένες ανακοινώσεις των συνθηκών του περιστατικού”. Ούτε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Αρχή δεν έλαβε καθόλου στα υπόψιν το πόρισμα του Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου. 

Εντόπισε, δηλαδή, η Αρχή σειρά δυσλειτουργιών αλλά και ψεμμάτων (αυτό σημαίνει με τεκμηριωμένες ανακοινώσεις”) αλλά για την κα Κεραμέως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Είπε επίσης η Υπουργός ότι “πότε έλαβε χώρα αυτή η ιστορία, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής; Τον Ιούνιο του 2023 πριν τις Εθνικές Εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το συγκεκριμένο αρχείο με τα email δημιουργήθηκε στις 8 Ιουνίου και μιλάει για διακίνηση στις 23 Ιουνίου. Θέλω να σας θυμίσω ότι τους τελευταίους 3 μήνες η αντιπολίτευση ζητάει να παραιτηθώ. Πρώτα για μια διάρρηξη που δεν έγινε ποτέ, τώρα για μια διαρροή προσωπικών δεδομένων σε μια εποχή που ήμουν υποψήφια βουλευτής. Ο λαϊκισμός έχει και ένα όριο”.

Η αντιπολίτευση όμως ζητά (και ορθώς) την παραίτηση της κας Κεραμέως για το γεγονός ότι επί των ημερών της το Υπουργείο ούτε καν είχε αποκαταστήσει την τήρηση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Τέλος, η κα Κεραμέως ξεχνά ότι τόσο ο πρώην γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος όσο και το ίδιο το κυβερνών κόμμα θα εξεταστούν εκ νέου από την Αρχή για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο κομιστής της λίστας των e-mail.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα