Βρήκαμε τον διαγωνισμό που θα κάνει θραύση στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Βρήκαμε τον διαγωνισμό που θα κάνει θραύση στην Ελλάδα
Για κάποιους ανθρώπους το να «αδειάζουν» το μυαλό τους, είναι πολυτέλεια. iStock

Υπάρχει διαγωνισμός που ‘φωνάζει’ Ελλάδα, αλλά προς το παρόν τον απολαμβάνουν άλλοι. Ποια είναι η ‘παγίδα’.

Διαγωνισμοί υπάρχουν πολλοί. Οι πιο κοινοί είναι οι ακαδημαϊκοί (κάθε επιστημονικός τομέας έχει τους δικούς του), οι αθλητικοί (Ολυμπιακοί Αγώνες, λίγκες πάσης φύσεως κ.α.), οι καλλιτεχνικοί (Eurovision), οι επιχειρηματικοί (για καινοτομία, ανάπτυξη προϊόντων κ.α.), επί συγκεκριμένων ικανοτήτων (Masterchef) και φυσικά σε κάθε εργασιακό χώρο για την προώθηση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας.

Η λίστα ωστόσο, περιλαμβάνει και διάφορες εμπνεύσεις που ξεφεύγουν από τα τυπικά όρια. Ένα παράδειγμα είναι αυτός που κάνουν οι Φινλανδοί με τους άνδρες να παίρνουν στην πλάτη τις συντρόφους τους και να διαγωνίζονται σε μια διαδρομή με εμπόδια.

Ή τo Worm Charming της Μεγάλης Βρετανίας, με τους συμμετέχοντες που τραβούν σκουλήκια από το έδαφος χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Οι Άγγλοι επιδίδονται και στο Cheese Rolling, κυνήγι ενός μεγάλου ‘κεφαλιού’ τυριού σε έναν απότομο λόφο.

Άλλος ένας διαγωνισμός που ξεχωρίζει, ένεκα της ιδιαιτερότητας του είναι ο World Gurning Championships, δηλαδή της καλύτερης γκριμάτσας που υπάρχει από το 1200.

Το Guinness World Records είναι ο ναός των περίεργων διαγωνισμών, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά που δύσκολα θα πιστέψετε πως όντως συμβαίνουν στον πλανήτη.

Εμείς βρήκαμε αυτόν που δεδομένα θα κάνει θραύση αν ‘έλθει’ στην Ελλάδα. Ονομάζεται Space Οut και γίνεται κάθε χρόνο στην Κορέα.

Πρόκειται για μια τεράστια εκδήλωση που αφορά ανθρώπους που κάθονται για 90 λεπτά χωρίς να κάνουν τίποτα (δεν ελέγχουν το κινητό και δεν μιλούν).

Πριν αρχίσετε τις ενστάσεις, θα θέλαμε να θυμηθείτε τον εαυτό σας τις πρώτες ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών, στην παραλία, ιδανικά σε μια ξαπλώστρα, έπειτα από μια απαιτητική σεζόν στη δουλειά. Που απλά κάθεστε, όπως ξεφορτώνεστε την κούραση που έχει συσσωρευτεί στο σώμα και το μυαλό σας.

H ‘παγίδα’ του διαγωνισμού Space Out είναι πως οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να κοιμηθούν. Επίσης, φορούν συσκευή που μετρά τον καρδιακό ρυθμό και για να παραμείνουν στον ‘αγώνα’ πρέπει αυτό που δείχνει να είναι συνεπές με τα όρια της χαλάρωσης.

Τον νικητή τον ‘βγάζει’ το κοινό που παρακολουθεί το διαγωνισμό και τα δεδομένα του καρδιακού ρυθμού.

Oι αξιωματούχοι της Σεούλ σκέφτηκαν αυτόν τον τρόπο ως διάλειμμα των πολιτών από την υπερ-ανταγωνιστική τους καθημερινότητα, σε όλα τα επίπεδα. Τον παρουσίασαν προ δεκαετίας και η επιτυχία που είχε όρισε τη συνέχεια του. Έκτοτε χιλιάδες εμφανίζονται κάθε χρόνο, να θέλουν να ζήσουν την εμπειρία να έχουν για μιάμιση ώρα την πολυτέλεια να μην κάνουν και να μη σκέφτονται τίποτα.

Μεταξύ των 117 συμμετεχόντων της φετινής χρονιάς (προέκυψαν από περισσότερες από 4.000 αιτήσεις) ήταν ο δυο φορές ασημένιος Ολυμπιονίκης στο πατινάζ ταχύτητας, Kwak Yoon-gy. Όπως είπε στο CNN  «έχω περάσει πέντε προετοιμασίες για τους Αγώνες και δεν έχω καταφέρει να ξεκουραστώ ποτέ ουσιαστικά, επί 30 χρόνια. Όταν έμαθα πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καθαρίσει το μυαλό μου, δεν έχασα την ευκαιρία. Μπορώ να πω ότι όντως έζησα ακριβώς αυτό το πράγμα. Κάτι που χρειαζόμουν τόσο πολύ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα