Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top ολοκληρώθηκε για 6η χρονιά!

Διαβάζεται σε 5'
Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top ολοκληρώθηκε για 6η χρονιά!

Μια πρωτοβουλία που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τη γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη στον επαγγελματικό χώρο

Mε κεντρική θεματική το “Threads of success”, το Live A Legacy 2024 επέστρεψε στο κατάμεστο αμφιθέατρο “Ιωάννης Δεσποτόπουλος” του Ωδείου Αθηνών, το Σάββατο 18 Μαΐου. Καταξιωμένες ομιλήτριες και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες, εμπνέοντας και προσφέροντας πολύτιμη καθοδήγηση στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες, με κεντρικούς οικοδεσπότες τη Λυδία Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Καπουτζίδη, να δίνουν τον παλμό στην ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Το κοινό της εκδήλωσης ξεπέρασε τους 450 συμμετέχοντες: από νέα κορίτσια που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο επαγγελματικό τους βήμα, μέχρι γυναίκες που έχουν ήδη ξεκινήσει την επαγγελματική τους πορεία και αναζητούν έμπνευση και εφόδια στη διαδρομή τους προς την προσωπική εξέλιξη και πρόοδο.

Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ολιγόλεπτες ομιλίες επιτυχημένων γυναικών και αντρών από διαφορετικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους, διαδραστικά πάνελ συζητήσεων, συνεντεύξεις και fireside chats. Κοινός παρανομαστής σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρέμεινε η ανάγκη για υπέρβαση των έμφυλων στερεοτύπων στον επαγγελματικό χώρο, η ενθάρρυνση μέσα από το προσωπικό μοίρασμα εμπειριών, αλλά και η καθοδήγηση για το πως μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει έμπρακτα προς την επίτευξη του καίριου στόχου, για ισότητα και συμπερίληψη στον επαγγελματικό χώρο.

Αναλυτικότερα, την εκδήλωση άνοιξε η Jessica Claar, η οποία μίλησε για τη συνεχή υποστήριξη της στην κοινότητα των γυναικών στην τεχνολογία. Ακολούθησαν ηγέτιδες, όπως η Δρ. Φοίβη Κουντούρη και η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, οι οποίες μαζί με τη Στέλλα Κάσδαγλη, ανέδειξαν τη σχέση μεταξύ βιωσιμότητας, επιχειρηματικότητας και ενδυνάμωσης. Παράλληλα, η Lauretta Macauley, υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων μοιράστηκε την προσωπική της ιστορία, ενώ η Χρυσέλλα Λαγαρία τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης για την υπέρβαση των διακρίσεων.

Μέσα από ένα βιωματικό fireside chat, η Βίκυ Σακελλαριάδη και η Γαλάτεια Χαράτση, ανέδειξαν τη συνεισφορά του προγράμματος Live A Legacy Internship program στη γυναικεία ενδυνάμωση. Αντίστοιχα, η Χρυσούλα Ηλιοπούλου, μίλησε για τη δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων εργασίας για τις γυναίκες.

Το πάνελ με συντονίστρια τη Λουκία Χωραφά και συμμετέχοντες στη συζήτηση τους, Γιάννα Ανδρονοπούλου, Χρήστο Παρναβέλα και Ρούλη Χριστοπούλου συζήτησε την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων. Η Αργυρώ Κουτσουράδη μέσα από τη βιωματική ομιλία της, απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να διαπρέψουν σε “θεωρητικά” ανδροκρατούμενους κλάδους.

Οι μέντορες και οι mentees του Live A Legacy, υπογράμμισαν τη σχέση της επικοινωνίας και της ενδυνάμωσης, ενώ η Δρ. Μαρίλη Νίκα και η Ελένη Ακτύπη μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ως γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας. Η Χριστίνα Λεϊμονή ανέδειξε το ζήτημα των πολλαπλών ταυτοτήτων. Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος μίλησε για τους τρόπους μέσα από τους οποίους τα ΜΜΕ μπορούν να γίνουν συμπεριληπτικά, προωθώντας τη θετική αλλαγή, ενώ η Γωγώ Δελογιάννη εξήγησε πώς η προσωπική της ενδυνάμωση συνδέθηκε με την επαγγελματική της εξέλιξη.

Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση του Live A Legacy 2024, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη χρονιά τα Live A Legacy Mentoring Days:. Επιδιώκοντας να απευθυνθεί σε ολοένα περισσότερες γυναίκες, η πρωτοβουλία της Mastercard και του Women on Top πραγματοποίησε δύο επιπλέον ημέρες αφιερωμένες στη γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη. Την Κυριακή 19 Μαΐου στον πολυχώρο Άτρακτος στην Αθήνα και το Σάββατο 25 Μαΐου στο ξενοδοχείο MonAsty στη Θεσσαλονίκη, γυναίκες σε διάφορα στάδια της καριέρας τους είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με διακεκριμένες επαγγελματίες, να συμμετέχουν ενεργά σε speed mentoring sessions και να λάβουν πρακτική εξάσκηση μέσα από διαδραστικά workshops ενδυνάμωσης.

Για μία ακόμη χρονιά, η πρωτοβουλία Live A Legacy ενεργοποιεί το Live A Legacy πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής, προσφέροντας σε γυναίκες που ετοιμάζονται να κάνουν το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα, τη δυνατότητα για ένα δυναμικό ξεκίνημα. Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος οι συμμετέχουσες μπορούν να διεκδικήσουν μια από τις 16 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που έχουν ανακοινωθεί ήδη, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες.

Επισκεφθείτε το mastercard.gr/livealegacy.

Η προώθηση της συμπερίληψης, η ισότητα των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για τη Mastercard και βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της. Οι δράσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελούν σαφή απόδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας στην ολοκληρωμένη υποστήριξη των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα