Ανακαλύψτε τις μαγευτικές κρουαζιέρες στα θρυλικά ποτάμια της Ευρώπης Δούναβη, Ροδανό και Σηκουάνα

Διαβάζεται σε 5'
Κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη
Κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη στη Βουδαπέστη iStock

Ταξιδέψτε με ποταμόπλοια στο Δούναβη, το Ροδανό και το Σηκουάνα, γνωρίστε παραμυθένια χωριά, μνημεία και αμπελώνες καθώς εξερευνάτε τις πλωτές οδούς της ηπείρου.

Οι “ποταμίσιεςκρουαζιέρες στην Ευρώπη συνιστούν μια ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία ταξιδιού που διακρίνεται από το μικρό μέγεθος των πλοίων και την χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρουν. Σε αντίθεση με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, τα ποταμόπλοια φιλοξενούν συνήθως γύρω στους 150 επιβάτες, δημιουργώντας μια πιο οικεία και φιλική ατμόσφαιρα. Τα πλοία αυτά είναι εξοπλισμένα με μπαλκόνια, μεγάλα παράθυρα από το πάτωμα μέχρι την οροφή, και καταστρώματα που επιτρέπουν στους επιβάτες να απολαμβάνουν το τοπίο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Παράλληλα, διαθέτουν ανέσεις όπως γυμναστήρια, spa και πρόσβαση στο διαδίκτυο, καλύπτοντας κάθε ανάγκη των ταξιδιωτών.

Στα προγράμματά τους περιλαμβάνουν ημερήσιες εκδρομές στην ξηρά και προσφέρουν πλούσια επιλογή από δραστηριότητες. Από ποδηλασία και περιηγήσεις με τα πόδια σε κάθε λιμάνι, οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέους προορισμούς χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Για όσους προτιμούν την χαλάρωση, υπάρχει πάντα η επιλογή να απολαύσουν το τοπίο από το άνετο σαλόνι του πλοίου.

Οι κρουαζιέρες στους ποταμούς Δούναβη και Ροδανό και Σηκουάνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, καθώς προσφέρουν εξαιρετικά τοπία και μοναδικές εμπειρίες. Αυτές είναι κάποιες προτάσεις για κρουαζιέρα στα ποτάμια της Ευρώπης, όπως τις κατέγραψε το περιοδικό Travel & Leisure.

Στο Δούναβη με την Adventures από την Disney River Cruises

Σε συνεργασία με την AmaWaterways, το Adventures by Disney προσφέρει κρουαζιέρες στους ποταμούς Σηκουάνα, Ρήνο και Δούναβη. Σε αυθεντικό στυλ Disney, ειδικά σχεδιασμένα δρομολόγια χαρίζουν εμπειρίες για γονείς, παιδιά και εφήβους, από εκδρομές γεμάτες περιπέτεια έως μοναδικές δραστηριότητες στο πλοίο. Τα προγράμματα ψυχαγωγίας είναι σχεδιασμένα για ταξιδιώτες όλων των ηλικιών και περιλαμβάνουν δείπνα μόνο για ενήλικες και εμπειρίες γευσιγνωσίας κρασιού, δραστηριότητες για έφηβους, βραδιές με ταινίες της Disney, καραόκε και βραδιές trivia.

Η κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη είναι ξεχωριστή. Το ταξίδι των επτά διανυκτερεύσεων ξεκινά από τη Βουδαπέστη, όπου οι εκδρομές περιλαμβάνουν επίδειξη αλόγων σε ιππικό πάρκο, ζωολογικό κήπο και διαγωνισμό παρασκευής γκούλας. Στη Σλοβακία σταματά στην Μπρατισλάβα, για περιπλάνηση στα λιθόστρωτα δρομάκια. Επισκεφθείτε το παλάτι Schönbrunn, απολαύστε ένα σόου με μαριονέτες ή μάθετε να φτιάχνετε στρούντελ ενώ βρίσκεστε στη Βιέννη. Στο Melk της Αυστρίας, κάντε πεζοπορία σε ένα κάστρο ή με ποδήλατο κατά μήκος του Δούναβη. Θα πάτε στο Λιντς και, στη συνέχεια, θα επισκεφθείτε το Σάλτσμπουργκ για να δείτε διάσημες τοποθεσίες ταινιών που γυρίστηκε το “The Sound of Music”. Μια στάση στο Passau της Γερμανίας επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν ανάμεσα σε κορυφές δέντρων, περπατώντας πάνω σε ψηλά σχοινιά ή να περάσουν ένα πιο χαλαρό απόγευμα σε μια περιήγηση σε μοναστικό ζυθοποιείο και γευσιγνωσία. Πείτε αντίο στο πλοίο στο Vilshofen της Γερμανίας, πριν μεταφερθείτε στο Μόναχο για να πάρετε το αεροπλάνο και να επιστρέψετε στο σπίτι.

Στο Ροδανό με την Avalon Waterways

Οι κρουαζιέρες με τα ποταμόπλοια της Avalon Waterways, είναι μοναδικές καθώς μπορείτε να παρατηρήσετε το τοπίο δίπλα στο ποτάμι από την άνεση του κρεβατιού σας. Οι ευρύχωρες καμπίνες και οι σουίτες των ποταμόπλοιων, διαθέτουν παράθυρα από τοίχο σε τοίχο, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, πολυτελή κλινοσκεπάσματα και μεγάλες ντουλάπες. Τα μεγάλα μπάνια περιλαμβάνουν πλήρες ντους και πολυτελή προϊόντα περιποίησης. Η Avalon προσφέρει κρουαζιέρες σε ποτάμι που τις αποκαλεί, “Active and Discovery” με επιλογές για διάφορα επίπεδα φυσικής κατάστασης, από παραδοσιακές περιηγήσεις στα αξιοθέατα έως εμπειρίες γεμάτες δράση, όπως πεζοπορία ή ποδηλασία σε σιδηρόδρομο (ποδήλατο προσαρμοσμένο σε μια πρώην γραμμή τρένου).

Η κρουαζιέραActive and Discovery” στον ποταμό Ροδανό είναι απίθανη. Με κατεύθυνση νότια στον ποταμό Ροδανό, αυτή η κρουαζιέρα ξεκινά από τη Λυών και κατευθύνεται νότια μέσα από τη γαλλική ύπαιθρο για να περάσει γραφικές πόλεις και χωριά. Σε όλη την Προβηγκία, οι στάσεις περιλαμβάνουν την Αβινιόν, το Port-Saint-Louis και την Arles. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των επτά διανυκτερεύσεων, οι εκδρομές του Avalon Choice περιλαμβάνουν γαστρονομικούς περιπάτους με μαθήματα μαγειρικής, πεζοπορίες με πανοραμική θέα, εργαστήριο ζωγραφικής, γευσιγνωσίες κρασιών, κλασικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα και άλλα που χωρίζονται σε τρία επίπεδα δραστηριότητας.

Στο Σηκουάνα με την Tauck

Η Tauck, η οποία ξεκίνησε ως εταιρεία ταξιδιών με πούλμαν στη Νέα Αγγλία, είναι μια οικογενειακή ταξιδιωτική εταιρεία που προσφέρει εκδρομές και κρουαζιέρες σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Οι βραβευμένες ευρωπαϊκές κρουαζιέρες σε ποτάμια, είναι διάσημες για τις εξατομικευμένες υπηρεσίες, τις εμπειρίες που προσφέρουν στους προορισμούς, τις πολυτελείς καμπίνες και σουίτες, το εξαιρετικό φαγητό και το εξυπηρετικό προσωπικό.

Κάντε την κρουαζιέρα του Σηκουάνα από το Παρίσι στη Νορμανδία. Αυτή η κρουαζιέρα μετ’ επιστροφής, επτά διανυκτερεύσεων από το Παρίσι, κάνει στάσεις σε ιστορικά μικρά χωριά και πόλεις και περιλαμβάνει περιηγήσεις και στα αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός. Αφού επιβιβαστείτε στο πλοίο, ξεκινούν οι βόλτες στο Παρίσι, με τα κυριότερα σημεία να περιλαμβάνουν μια ξενάγηση στις Βερσαλλίες, το υπέροχο παλάτι και τους κήπους του Λουδοβίκου XIV, τον καθεδρικό ναό της Ρουέν κ.α. Θα γνωρίσετε τις παραλίες της Νορμανδίας και θα επισκεφτείτε το Αμερικανικό νεκροταφείο στην παραλία Omaha. Οι λάτρεις της τέχνης θα απολαύσουν μια πριβέ εμπειρία από το σπίτι και τους κήπους του Claude Monet στο Giverny και μια επίσκεψη στο Ιμπρεσιονιστικό Μουσείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα