Ζακ Κωστόπουλος: Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη ζητά ο εισαγγελέας

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου
Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου EUROKINISSI

Ο Εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και πρωτόδικα, ζήτησε ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στη σύντομη εισήγηση του επί της ενοχής, υποστήριξε πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.

«Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου» υποστήριξε προσθέτοντας: «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του».

Ο Στ. Κωσταρέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία σε δεύτερο βαθμό, εξηγώντας πως σύμφωνα με το βιντοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις υπήρξε «σκηνικό λιντσαρίσματος».

Όπως περιέγραψε: «Οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις του. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Τέλος, ως αιτία θανάτου ο εισαγγελικός λειτουργός υπέδειξε τις καταθέσεις των ιατροδικαστών που μιλούν για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες» ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

Η δίκη διέκοψε για τις 4 Ιουνίου όποτε και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα