Το απίστευτο ύφος Κικίλια απέναντι σε πυροσβέστες – Τι απαντά ο υπουργός

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βασίλης Κικίλιας προσβάλλει την ηγεσία της Πυροσβεστικής
Ο Βασίλης Κικίλιας προσβάλλει την ηγεσία της Πυροσβεστικής PRINTSCREEEN

Βίντεο από σύσκεψη παραγόντων της Πυροσβεστικής κατέγραψε τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να απευθύνεται στους πυροσβέστες με υποτιμητικό ύφος. Η ανάρτηση – απάντηση του υπουργού.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στις δημόσιες δηλώσεις του συνηθίζει να εξαίρει τη δουλειά και τα άμεσα αντανακλαστικά των Πυροσβεστών, καταγράφηκε σε σύσκεψη παραγόντων του Πυροσβεστικού Σώματος να τους απευθύνεται με πρωτοφανή προσβλητικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο τα οποία έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης, με ύφος που παραπέμπει σε υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος και όχι σε κυβερνητικό παράγοντα, επιφορτισμένο μάλιστα με τον συντονισμό ενός τόσο νευραλγικού και κρίσιμου πόστου όπως είναι αυτό της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Κικίλιας αποκάλεσε τους πυροσβέστες “γραφειοκράτες” και αδιάφορους”, ζητώντας μάλιστα και τη συναίνεση των παρευρισκόμενων με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, φωνάζοντας “Οκέι; Δεν ακούω. Οκέι;”.

“Και καταλήγει σε αυτούς τους γραφειοκράτες εδώ πέρα, οι οποίοι σαν ενημερώνουν τώρα για τα πρόστιμα. Ακούγεται αδιάφορο, γκρι ας πούμε. Κοίτα τους, γραφειοκράτες δεν το συζητάω ακούγεται να λέει, δείχνοντας παράλληλα τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που κάθονται από πίσω του και παρακολουθούν.

Η απάντηση Κικίλια

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κικίλιας κάνει λόγο για «μονταζιέρα των απελπισμένων «Λουδοβίκων» Κασσελάκη – Πολάκη», παραθέτοντας απόσπασμα της ομιλίας του προς τους πυροσβέστες που αφορά την επίμαχη φράση «γραφειοκράτες».

 

Σημειώνεται πως τα σωματεία των πυροσβεστών και πυροπροστασίας αναμένεται να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την Τετάρτη (5/6/24), διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο σώμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα