Μητσοτάκης: Δεν είναι ευκαιρία οι ευρωεκλογές για οποιοδήποτε παράπονο

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης: Δεν είναι ευκαιρία οι ευρωεκλογές για οποιοδήποτε παράπονο
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

“Τώρα χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα τη συσπείρωση” δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ από την Παιανίας στέλνοντας νέο μήνυμα κατά της αποχής

Την επιχείρηση συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, στις οποίες ο κύριος αντίπαλος του κυβερνώντος κόμματος παραμένει η αποχή και η ψήφος διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές. “Ο λόγος είναι απλός: τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας, και θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στο Ευρωκοινοβούλιο, στα ευρωπαϊκά όργανα, να διαπραγματεύεται πάντα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε από την Ευρώπη”, τόνισε.

Ζήτησε από τους γαλάζιους “αυτή την τελευταία εβδομάδα να εστιάσουμε κυρίως σε έναν στόχο: και αυτός δεν είναι άλλος από το να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ότι πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη και να ξανακάνουν ακριβώς το ίδιο. Διότι ουσιαστικά αυτόν τον έναν χρόνο δεν έχουμε κάνει τίποτα διαφορετικό από το να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι: “Δεν είναι τώρα η ευκαιρία, αυτές οι ευρωεκλογές, ούτε για την έκφραση οποιασδήποτε επιμέρους δυσαρέσκειας, ούτε για οποιοδήποτε παράπονο. Τώρα χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα τη συσπείρωση των φίλων της ΝΔ”. 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. “Μπορεί να έχουν ένα καινούργιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, ο λόγος τους όμως εξακολουθεί να διακρίνεται από διχασμό, από τοξικότητα, από λαϊκισμό και από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Θα πέσω μέσα και σε αυτή την πρόβλεψη, όπως και στις αθλητικές μου προβλέψεις”

Κάλεσε επομένως τους ψηφοφόρους να στείλουν στις ευρωεκλογές δύο μηνύματα: Πρώτον μήνυμα στήριξης της ΝΔ και δεύτερον “μήνυμα ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στη δύσκολη περίοδο, στην τραυματική περίοδο των μνημονίων, διότι εκεί ακριβώς μας οδηγούν οι ανέξοδες υποσχέσεις τους.” 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης “να φροντίσουμε πρώτα και πάνω από όλα να συσπειρώσουμε τη δική μας βάση, να πολεμήσουμε την αποχή και αυτή την αίσθηση αδιαφορίας ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία.” Ενώ υπογράμμισε τη σημασία της βοήθειας και των βουλευτών της ΝΔ.

“Είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου, όπως έχω πέσει μέσα σε όλες τις αθλητικές μου προβλέψεις, όπως ξέρετε, θα πέσω μέσα και σε αυτή την πρόβλεψη: θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει και θα είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές”, δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα