Φωτιά στο Μάτι: Στις 8 Ιουλίου η δίκη στο Εφετείο

Διαβάζεται σε 1'
Πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι EUROKINISSI

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και στο εδώλιο του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου θα καθίσουν ξανά και οι 21 οι κατηγορούμενοι.

Σε χρόνο ρεκόρ προσδιορίστηκε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, υπό το φόβο παραγραφής.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ενώ μόλις στα τέλη Απριλίου εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση για τα όσα διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 2018 στο πύρινο μέτωπο της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου θα καθίσουν ξανά και οι 21 οι κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους και ο ηλικιωμένος άνδρας που καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς. Σε αυτόν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ποινή που δεν επιτρέπει την άσκηση έφεσης από την πλευρά της εισαγγελίας, ωστόσο ο ίδιος ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση είχε προκαλέσει το μένος των συγγενών των θυμάτων αλλά και των εγκαυματιών που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε συνολικά 15 από τους 21 κατηγορούμενους.

Όσο για τους υπόλοιπους 6 καταδικασθέντες, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 3 έτη έως 111 χρόνια. Σε αρκετούς αναγνωρίστηκαν και ελαφρυντικά, ενώ οι ποινές μετατράπηκαν σε χρηματικές, εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ την ημέρα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα