Η πρώτη προεκλογική εμφάνιση Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Διαβάζεται σε 2'
Ο Φρέντι Μπελέρης
Ο Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Ο Φρέντι Μπελέρης μίλησε για πρώτη φορά ως υποψήφιος ευρωβουλευτής μέσα από τη φυλακή. Τι είπε για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, μέσα από τη φυλακή, πραγματοποίησε ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε βιντεοσκοπημένη σύνδεση στην εκπομπή LIVE NEWS στο MEGA.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Μπελέρης αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει από την οικογένεια, τους φίλους του και αυτούς που τον υποστηρίζουν χρόνια. Επανέλαβε το ότι το καθεστώς Ράμα αποφάσισε σε μια μέρα με μια “δίκη παρωδία” όπως την χαρακτήρισε, να τον φυλακίσει για αυτά που πιστεύει.

Ερωτώμενος για το ποια είναι η μεταχείριση που έχει μέσα στις αλβανικές φυλακές, σημείωσε πως είναι όπως οι άλλοι κρατούμενοι, ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα, χαρακτηρίζοντας βέβαια δύσκολη τη συνθήκη αυτή. Όπως είπε, έχει την τύχη και την ευλογία όλων των φίλων, συγγενών και των Ελλήνων που βρίσκονται στο πλευρό του.

«Εγώ 30 χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική, προασπίζομαι τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Δεν έχουμε δικαίωμα σε αυτοπροσδιορισμό, δεν ισχύει καν το τεκμήριο της αθωότητας» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «είναι κρίμα ένα κομμάτι του πληθυσμού να μην έχει αυτά τα δικαιώματα». Όπως είπε στη συνέχεια, «έτσι όπως είναι η νομοθεσία δεν θα μπορώ να έχω πολιτικό ρόλο στην Αλβανία».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε «ξύπνια κίνηση» την επιλογή του πρωθυπουργού και υποστήριξε πως θα παλέψει για τα ίδια πράγματα, από νέο μετερίζι.

«Δεν τα παρατάω, είναι μονόδρομος. Δεν παρατάω ποτέ τη Χιμάρα, είναι μεγαλύτερο εργαλείο το ευρωκοινοβούλιο, θα παλέψω από άλλο μετερίζι για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Β. ΄Ηπειρο» είπε χαρακτηριστικά.

Για την συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης είπε πως αναμένει την εκδίκαση της έφεσης την οποία υπολογίζει στα μέσα Ιουνίου, αλλά εκτίμησε ότι η κράτησή του θα πάει «μέχρι τέλους» και θα βγει από τη φυλακή τον Σεπτέμβρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα