Ανδρουλάκης: Όραμά μας να διασυνδέσουμε πρωτογενή τομέα, μεταποίηση και τουρισμό

Διαβάζεται σε 2'
Ανδρουλάκης: Όραμά μας να διασυνδέσουμε πρωτογενή τομέα, μεταποίηση και τουρισμό
Περιοδεία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής EUROKINISSI

Περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στις Σέρρες, μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές. Τα μηνύματα που έστειλε.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει σύνθημα “Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία για να πάμε πιο κοντά στην Ευρώπη”. Σε όλους τους δείκτες ευημερίας και παραγωγικότητας, απομακρυνόμαστε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», ανέφερε από τις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες «να μην επιλέξουν με πυξίδα τον φόβο για τα χειρότερα, γιατί να είναι σίγουροι ότι θα έρθουν πολύ χειρότερα». «Να επιλέξουν με πυξίδα την ελπίδα για τα καλύτερα», τόνισε.

Είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως έχει φτάσει «η ώρα της δημοκρατικής παράταξης, με το νέο της πολιτικό προσωπικό, το ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, το πολιτικό της ήθος», ώστε «να οικοδομήσουμε ξανά την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ελπίδας και της προοπτικής για όλους τους Ελληνες, γιατί και αξίζουμε και μπορούμε περισσότερα».

Κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες, ο κ. Ανδρουλάκης μετέβη στην πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα Φιλιππίδη, στον οικισμό Γάζωρο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ασκησε κριτική στο παραγωγικό μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως «έχουν μια πολιτική που βάζει πολλά εμπόδια στον πρωτογενή τομέα, χωρίς όραμα περιφερειακής ανάπτυξης, μια πολιτική που δεν βλέπει τη δημογραφική κατάρρευση της ελληνικής περιφέρειας, μια πολιτική η οποία έχει οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην απόλυτη παρακμή. Η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης των 36 δισεκατομμυρίων είναι μια χαμένη ευκαιρία», σημείωσε.

«Η Ελλάδα κάθε χρόνο κάνει εισαγωγές τροφίμων ύψους 10 δισ. ευρώ. Για ποιον λόγο; Οραμα του ΠΑΣΟΚ είναι να διασυνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση με τον τουρισμό. Κάθε χρόνο έρχονται 30 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό θα γεύεται τα εγχώρια προϊόντα μας -το λάδι, το κρασί, τα μεταποιημένα κτηνοτροφικά προϊόντα- θα αντιλαμβάνονται την ποιότητά τους και θα τα αναζητούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις χώρες τους. Αυτή είναι η πραγματική ανάπτυξη, που συνδέει αυτούς τους κρίσιμους τομείς» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα