Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους

Διαβάζεται σε 1'
Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους
Αλιείς ξεφορτώνουν το εμπόρευμα από το σκάφος In Time

Το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στην σύλληψη του 45χρονου κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς καταπάτησε άρθρα του Ποινικού Κώδικα αλλά και του Κανονισμού Διεθνών Ναυσιπλοΐας Δεδομένων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (03/06) στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, κατηγορούμενου για παραβάσεις του άρθρου 169 του Ποινικού Κώδικα (Απείθεια) και του άρθρου 225 του Κανονισμού Διεθνών Ναυσιπλοΐας Δεδομένων (Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων).

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε ένα ακινητοποιημένο σκάφος εντός της θαλάσσιας περιοχής του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Το σκάφος δεν είχε αναμμένους τους φανούς ναυσιπλοΐας, παραβιάζοντας τους κανονισμούς. Αφού το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους χρησιμοποίησε οπτικά και ηχητικά σήματα για να πραγματοποιήσει έλεγχο, ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία οδήγησε τελικά στην ακινητοποίηση του αλιευτικού σκάφους. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, υπηκόους Αιγύπτου. Το αλιευτικό σκάφος συνοδεύτηκε από το περιπολικό πίσω στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η προανάκριση διεξάγεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Επιπλέον, τα αλιεύματα που βρέθηκαν στο σκάφος κατασχέθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα