Χαλκίδα: Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης

Διαβάζεται σε 3'
Η αστυνομία περνάει χειροπέδες σε έναν καταζητούμενο
ISTOCK

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα. Πρόκειται για παιδικό και στενό φίλο της κόρης του θύματος.

Στην λύση του ειδεχθούς εγκλήματος που έγινε πριν περίπου έναν μήνα σε οικία σε βάρος 63χρονης γυναίκας που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, στην περιοχή της Έξω Παναγίτσας, στην Χαλκίδα Εύβοιας, έφτασε μετά από ενδελεχή έρευνα η Ασφάλεια Χαλκίδας.

Σήμερα το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια ένας 37χρονος Έλληνας, παιδικός και στενός φίλος της κόρης του θύματος, ο οποίος εξεταζόμενος, φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του. Ως προς το κίνητρό του φέρεται να είπε ότι η 63χρονη τον αναγνώρισε και για αυτό τη σκότωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρτόπαιζε και καθώς είχε χρέη από τον τζόγο, αποφάσισε να ληστέψει την άτυχη γυναίκα την οποία και σκότωσε. Μάλιστα, ακριβώς επειδή επισκεπτόταν πολύ συχνά το σπίτι, γνώριζε τα πάντα, όπως που βρισκόταν το κλειδί κλπ., ενώ δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να προκύπτει εμπλοκή για άλλο άτομο.

Σε βάρος του οι Αρχές έχουν και βιντεοληπτικό υλικό που τον τοποθετεί την ημέρα του εγκλήματος στο σημείο (συγκεκριμένα να μεταβαίνει στο σπίτι και να αποχωρεί από αυτό), ενώ βρέθηκε και αποτύπωμά του στον χώρο.

Αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα από τον Ανακριτή σε βάρος του και να προχωρήσουν οι αστυνομικές Αρχές και επισήμως στην σύλληψή του. Μάλιστα, παρότι είχαν υποψίες από νωρίς οι αστυνομικοί για την εμπλοκή του, φρόντισαν να μην τον συμπεριλάβουν στα άτομα που αρχικά προσήγαγαν τις προηγούμενες ημέρες και εξέτασαν για να τον αιφνιδιάσουν.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το περιστατικό έγινε αρχικά αντιληπτό το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Μαΐου, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δ.Α. Ευβοίας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από μία 36χρονη οικογενειακή φίλη του θύματος, ότι την βρήκε νεκρή εντός της οικίας της.

Το θύμα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και χρησιμοποιούσε «Π» για να βαδίζει. Προστρέξαντες αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το πτώμα της θανούσας βρίσκονταν εντός της διώροφης μονοκατοικίας της, στη βάση εσωτερικής σκάλας, σε πρηνηδόν θέση και με εμφανή τραύμα στο κεφάλι, που αρχικά αποδόθηκε σε πτώση, ενώ υπήρχε λίμνη αίματος στο σημείο.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, τα δωμάτια του 1ου ορόφου της οικίας ήταν εμφανώς αναστατωμένα, οι είσοδοι της οικίας δεν έφεραν εμφανή σημάδια παραβίασης και ήταν ανασφάλιστες, ενώ όπως κατέθεσε η κόρη και σύνοικος θύματος, η οποία απουσίαζε στην εργασία της, είχε αφαιρεθεί σε απροσδιόριστο χρόνο από το δωμάτιο της το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ιατροδικαστή που μετέβη στο σημείο, δεν προέκυψαν εμφανή χτυπήματα μακροσκοπικά, ωστόσο κατά την νεκροψία-νεκροτομή που ακολούθησε, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε στο σώμα του θύματος, πως υπήρχαν πέντε τραύματα από μαχαίρι στον αυχένα της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα