Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 5 Ιουνίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 5'
γλύπτρια Πωλίνα Κασιμάτη
Το έργο της γλύπτριας Πωλίνας Κασιμάτη, παρουσιάζεται στην έκθεση "Μνημοσύνη" στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, Paulina Cassimatis

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 5 Ιουνίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν συναυλία των Mode Plagal στην Πλατεία

Οι Mode Plagal επανέρχονται με καινούριες συνθέσεις αλλά και με ανέκδοτες ακόμα διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, όπου η παράδοση συναντά την τζαζ, ο αυτοσχεδιασμός φλερτάρει ελεύθερα με ήχους που όλοι κουβαλάμε στο μουσικό μας DNA, και η Μεσόγειος κλείνει το μάτι στα μπλουζ και το Afrobeat.

Μετά τις δύο πολύ επιτυχημένες χρονιές του Τζαζ στην Πλατεία στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, το μίνι μουσικό φεστιβάλ που έγινε σημείο συνάντησης όλων των μουσικόφιλων της πόλης συνεχίζεται με νέα, διευρυμένη μορφή.

Mode Plagal
Mode Plagal Ιωάννα Φωτιάδου

Φέτος, θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερα μουσικά σχήματα προτείνοντας μια ποικιλία μουσικών στιλ, από τζαζ, φανκ και σόουλ μέχρι ποπ, λάτιν και ηλεκτρονική μουσική. Τα λάιβ θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του καλλιτεχνικού προγράμματος της Πειραιώς 260 μετά τις παραστάσεις, με δωρεάν είσοδο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2024.

Δωρεάν συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου

Με την ευκαιρία της Εθνικής Γιορτής της Ιταλικής Δημοκρατίας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και την Accademia Rossiniana ‘Alberto Zedda’ του Rossini Opera Festival, μας προσκαλούν σε μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη Gioacchino Rossini.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στις 5 Ιουνίου 2024 στις 20.30 στο Κηποθέατρο Παπάγου (Πάρκο Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου, οδός Κορυτσάς) και θα συμμετέχουν νέοι και ταλαντούχοι τραγουδιστές από την Accademia Rossiniana. Θα ερμηνεύσουν οι Vittoriana De Amicis (υψίφωνος), Chiara Tirotta (μεσόφωνος), Francesco Auriemma (βαρύτονος) και Alessandro Uva (πιάνο).

Ο Gioacchino Rossini, γεννημένος στο Pesaro, επιλέχθηκε ως κεντρική φιγούρα αυτής της συναυλίας όχι μόνο για τη συμβολή του στη μουσική όπερας, αλλά και προς τιμή για την αναγνώριση της γενέτειράς του ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2024. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν αγαπημένες άριες του Rossini από τις πιο διάσημες όπερές του “Il Barbiere di Siviglia”, “Il Turco in Italia” και “L’italiana in Algeri”.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, προσφέροντας σε όλους τους λάτρεις της μουσικής την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη βραδιά ιταλικού πολιτισμού.

Δωρεάν έκθεση γλυπτικής στη Νέα Σμύρνη

Τα έργα της γλύπτριας Πωλίνας Κασιμάτη, που παρουσιάζονται με δωρεάν είσοδο στην έκθεση “Μνημοσύνη” στο Μέγαρο της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, περιγράφουν μια βαθιά ανθρώπινη εμπειρία, που διαπερνά την αίσθηση της απώλειας και της αναγέννησης. Η Κασιμάτη δημιουργεί έναν διάλογο ανάμεσα στην ανθρώπινη μορφή και το υλικό, προσκαλώντας τον θεατή να εξερευνήσει τα συναισθήματα και τις ενοράσεις του.

Η έκθεση αναδεικνύει μια βαθύτερη συνειδητοποίηση της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από την τέχνη του σχηματισμού. Κάθε έργο φέρνει στην επιφάνεια τη συναισθηματική ένταση που συνοδεύει τη διαδικασία της ζωής.

Τα γλυπτά προτείνουν στο κοινό μια συναρπαστική δωρεάν διαδρομή στα άβατα της ανθρώπινης φύσης μέσα από το μπρούντζο και τον πηλό και αντικατοπτρίζουν τη συνεχή πάλη του ανθρώπου με τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Παράλληλα  αναδύεται η αξία του πόνου ως μέσο για την ανθρώπινη ανάπτυξη και επούλωση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα ταξίδι εσωτερικής αυτογνωσίας και ανακάλυψης.

Η καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας τον πηλό ως μέσο έκφρασης επιτρέπει την άμεση επαφή με την ιστορία, ενώ με την χρήση του μπρούτζου υπογραμμίζει  τη δύναμη και την επιμονή του ανθρώπινου πνεύματος. Μέσα από την αφαίρεση, την απλοποίηση και την έκφραση του πάθους και της ανθρώπινης συνθλίψεως, αποτυπώνει την ανθρώπινη ύπαρξη με βάθος και ειλικρίνεια.

Από μικρή ηλικία, η Κασιμάτη γοητεύτηκε από την ανθρώπινη μορφή που έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική της ανάπτυξη. Μεγάλο μέρος της εστίασής της ήταν σε γλυπτά και εγκαταστάσεις που διερευνούν τη συναισθηματική έκφραση μέσω της ανθρώπινης μορφής.

Στο πλαίσιο της “Μνημοσύνης”, η Κασιμάτη δημιουργεί μια αισθητική αντίθεση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Τα γλυπτά αυτά, που μοιάζουν να λιώνουν, αναδεικνύουν την αναπόφευκτη πορεία της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης, καθιστώντας την ίδια τη διαδικασία μια μορφή τέχνης.

Δωρεάν έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Moments Collective παρουσιάζει έκθεση αφιερωμένη στις βραβευμένες φωτογραφίες του πρώτου παγκόσμιου διαγωνισμού που διενήργησε. Την έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 190 φωτογράφοι από 39 χώρες, επιμελούνται η Δώρα Λαβαζού, επιμελήτρια και γκαλερίστα, και η Υπατία Κορνάρου, επιμελήτρια και φωτογράφος. Η έκθεση διαρκεί μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2024.

Η συνεπιμελήτρια της έκθεσης, Δώρα Λαβαζού, σημειώνει: «Με την πεποίθηση πως η Τέχνη της Φωτογραφίας προάγει τον πολιτισμό και τη διαφορετικότητα, η συνύπαρξη και η συνδημιουργικότητα τοποθετούνται στη βάση του αξιακού κώδικα των Moments Collective. Τάσεις και επιρροές από κινήματα της Τέχνης της Φωτογραφίας χαρακτηρίζουν την έκθεση και αποπνέουν έναν αέρα ελευθερίας και διαφορετικών οπτικών αντιλήψεων. Μία οπτική, πολιτιστική ανθρωπολογία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα