Μαρινάκης για πόθεν έσχες Κασσελάκη: Δεν βγαίνουν τα νούμερα, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη

Διαβάζεται σε 5'
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

“Αυτό δεν ήταν πόθεν έσχες, αλλά μονοσέλιδο excel”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε ότι υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατείχε αλλοδαπή εταιρεία μέχρι τις 31/12/23.

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι αυτό που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “δεν ήταν πόθεν έσχες, ήταν ένα μονοσέλιδο excel σε ένα προεκλογικό σόου”.

Ο κ.Μαρινάκης υπενθύμισε ότι η διαδικασία του πόθεν έσχες απαιτεί συγκεκριμένα στοιχεία, δικαιολογητικά και τεκμηρίωση, όπως ορίζεται με νόμο. Σημείωσε πως: “Όταν αναφέρεσαι σε δάνεια πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά τα δάνεια. Στεγαστικά, επιχειρηματικά; Όταν αναφέρεσαι σε έσοδα από τόκους, που δεν προκύπτει αυτό από τις καταθέσεις, πρέπει να πεις, είναι από επιχειρηματική δραστηριότητα; Και πόση είναι η συμμετοχή στην α ή β εταιρεία, το κεφάλαιο δηλαδή, σε σχέση με τα κέρδη.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση “υπάρχει δεδομένα μία παραβίαση της νομοθεσίας”, καθώς ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να είχε αποχωρήσει από όποια αλλοδαπή εταιρεία εντός δύο μηνών από την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις 24/9/23, προκύπτει όμως από τα στοιχεία που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα ότι παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρεία μέχρι τις 31/12/23.

“Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, όχι εμάς”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επανέλαβε δε πολλάκις ότι το θέμα της αλλοδαπής εταιρείας Κασσελάκη θα το κρίνει η Δικαιοσύνη και ερωτηθείς εάν είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι όπως εκτίμησε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης “είναι απίθανο να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ.Κασσελάκη”, ο κ.Μαρινάκης είπε:

“Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μία διαπίστωση με βάση τι ισχύει από το νόμο και τι δήλωσε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στο μονοσέλιδο xcel. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αράδέχθηκε παραβίαση της νομοθεσίας. Αυτό θα το αξιολογήσει Η Δικαιοσύνη. Προσωπικά έχω αυξημένη ευαισθησία ως δικηγόρος να μην προδικάζω αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά αυτό είναι δική μου ευαισθησία”.

“Δεν βγαίνουν τα νούμερα- Να μας υποδείξουν ποια είναι τα 40 ακίνητα του πρωθυπουργού”

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε επίσης ότι: “Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αν βάλει κανείς κάτω δανειακές υποχρεώσεις, καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και σκεφτεί ότι ο ίδιος έχει πει δε χρειάζεται να ξαναδουλέψω στη ζωή μου και δει και το βίο που διάγει”.

Υποστήριξε δε ότι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δύσκολη θέση επιχειρεί έναν “παιδικό, με την έννοια παιδαριώδη, αντιπερισπασμό” θέτοντας ζητήματα σχετικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. “Δεν υπάρχει δράκος σε αυτό το παραμύθι. Δεν τους πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί τους οπαδοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει κατά το νόμο πόθεν έσχες 20 χρόνια τώρα”, δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Όσον αφορά δε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ακίνητη περιουσία Μητσοτάκη, είπε: “Τους καλώ να μας υποδείξουν ποια είναι τα ακίνητα του πρωθυπουργού για να τα ξέρει και ο ίδιος. Οχι 40 ούτε τέσσερα ακίνητα δεν έχει”. Ενώ έκανε λόγο για: “Δράκους που εφηύραν για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα”. 

Το ζήτημα με την παράταση του πόθεν έσχες

Το NEWS 24/7 έθεσε πάντως το ερώτημα γιατί δόθηκε παράταση έξι μηνών για την έναρξη της διαδικασίας πόθεν έσχες, με αποτέλεσμα ο κ. Κασσελάκης να επικαλείται ότι δεν μπόρεσε να το καταθέσει κανονικά γιατί δεν λειτουργεί ακόμη η σχετική πλατφόρμα.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε απλώς πως όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα έδινε το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές ήξερε για την παράταση. “Κανείς δεν θα επανέφερε αυτή τη συζήτηση αν ο ίδιος είχε δώσει τα στοιχεία που θα έπρεπε να δώσει. Δεν του απαγορεύει κανείς να το καταθέσει”, είπε. Κατηγόρησε επίσης τον κ.Κασσελάκη ότι “έβγαινε με  απίστευτη πρωτοφανή αλαζονεία να λέει πόσο πετυχημένος είναι, ότι δεν έχει ανάγκη να ξαναδουλέψει ποτέ, να λέει ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει στη ζωή του, λες και είναι ο μόνος και ταυτόχρονα να κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για ζητήματα που έχουν ελεγχθεί”.

Η απάντηση για τη διαδικτυακή καμπάνια της ΝΔ και τον Γκρίνμπεργκ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε όμως στο ΣΥΡΙΖΑ και όσον αφορά στη διαφημιστική διαδικτυακή καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τη συνεργασία με τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο Σταν Γκρίνμπεργκ.

Επικαλέστηκε πως όσα δαπανά η ΝΔ είναι πλήρως δηλωμένα και με βάση τα κονδύλια που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τόνισε επίσης ότι η ΝΔ επιλέγει “να μη γεμίζει αφίσες όλη την Ελλάδα παραβιάζοντας το νόμο, αλλά να ξοδεύει τα χρήματα που της αναλογούν – παράλληλα με την πληρωμή των υποχρεώσεων της – με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος σε διαδικτυακή καμπάνια”. Σχολίασε ότι αυτό είναι μία στρατηγική επικοινωνιακή επιλογή κάθε κόμματος και πρόσθεσε:

“Άλλοι τυπώνουν αφίσες. Κυρίως από έναν πολιτικό χώρο, της αριστεράς και της προόδου και του περιβάλλοντος. Δεν τους κατηγορήσαμε γιατί προτιμούν την α ή β επικοινωνιακή στρατηγική. Αλλά για το ότι επιλέγει η ΝΔ τη διαφημιστική της δαπάνη να την κατανέμει σε διαδικτυακή καμπάνια, δεν θα πάρουμε την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ. Να μη μολύνουν τις πόλεις με τις αφίσες τους, να μη μας γυρίζουν στις δεκαετίες του 80 και του 90”.

‘Όσον αφορά στη σχέση της ΝΔ με τον κ.Γκρινμπεργκ, ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι έχει ένα ρόλο επικοινωνιακό, για τον οποίο πληρώνεται με σύμβαση κατατεθειμένη και υπογεγραμμένη από τη ΝΔ και τον ίδιο, με συγκεκριμένη αμοιβή και χρονικό ορίζοντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα