Η πλατφόρμα για το πόθεν έσχες είναι ανοιχτή, απαντά η κυβέρνηση στον Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
Η πλατφόρμα για το πόθεν έσχες είναι ανοιχτή, απαντά η κυβέρνηση στον Κασσελάκη
Το Μέγαρο Μαξίμου INTIME NEWS

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταθέσει και σήμερα πόθεν έσχες, διαμήνυσε ο Π. Μαρινάκης, επικαλούμενος ότι η πλατφόρμα pothen.gr ήταν και παραμένει ανοιχτή.

Το πρέσινγκ στον Στέφανο Κασσελάκη συνεχίζει η κυβέρνηση με αφορμή το έγγραφο που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πόθεν έσχες.

Κυβερνητικά στελέχη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησαν ειδικότερα στον κ. Κασσελάκη, που επικαλέστηκε ότι δεν μπορούσε να καταθέσει τυπικά πόθεν έσχες, αφού έχει δοθεί παράταση μέχρι να λειτουργήσει η νέα πλατφόρμα.

“Ψέμα.  Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή του. Ο ίδιος όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του”, έλεγαν κυβερνητικά στελέχη.

Τόνιζαν επίσης ότι: “Η υπάρχουσα πλατφόρμα είναι ανοιχτή και δέχεται κανονικά αρχικές αιτήσεις”. Ενώ προσέθεταν ότι ο κ. Κασσελάκης “θα μπορούσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το 2023 να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά αφού, παρά τους ισχυρισμούς του, η πλατφόρμα pothen.gr ήταν και παραμένει ανοικτή για να την υποβάλει ακόμη και σήμερα.” 

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε “ανοίξτε την πλατφόρμα και θα τα καταθέσω άμεσα”, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε ότι του λείπουν έγγραφα από την IRS (την αμερικανική φορολογική αρχή) και έθεταν το ερώτημα: “Πως γίνεται να ισχύουν και τα δύο;” 

Μαρινάκης: Μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταθέσει πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Επισήμανε ότι και ο ίδιος κατέθεσε το πόθεν έσχες το Φεβρουάριο, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, όπως είχε υποχρέωση. Σημείωσε επίσης ότι:

“Υπάρχει μια νέα πλατφόρμα υπό επεξεργασία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, όμως λειτουργεί ακόμα η προηγούμενη πλατφόρμα, η οποία δέχεται αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες και μάλιστα υπάρχει και ρητή αναφορά, αν δει κανείς το σύστημα του πόθεν έσχες μπορεί να μπει να το δει ότι οι δηλώσεις οι αρχικές που θα γίνουν με την ισχύουσα πλατφόρμα έχουν ισχύ και θα ισχύσουν στην επόμενη.” 

Απαντώντας δε στη δήλωση Κασσελάκη πως θα καταθέσει πόθεν έσχες αμέσως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: “Μπορεί και τώρα” και σχολίασε: “Την ίδια στιγμή λέει ότι μου λείπουν κάποια στοιχεία για να καταθέσω, είτε του λείπουν στοιχεία είτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταθέσει.” 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα