Ο νευρικός εκατομμυριούχος και η δικαίωση του Μηταράκη

Διαβάζεται σε 3'

Όταν το θέμα της έφιππης αστυνομίας επανέρχεται εξ ανάγκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά «κάπως» τελευταία

Νευρικός

Το ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται παντού νευρικός είναι εμφανές. Ακόμη κι αν δεν προσέξει κανείς τις δεκάδες αναρτήσεις του για την περίφημη υπόθεση της περιουσιακής κατάστασης που έχει γίνει κεντρικό θέμα των εκλογών …βλέπει τηλεόραση.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντέννα και τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική. Προφανώς το τελευταίο πράγμα που ήθελε 4 ημέρες πριν τις κάλπες ήταν να εμφανίζεται με εισοδήματα εκατομμυρίων την ίδια στιγμή που προσπαθεί να αποκτήσει την εικόνα του «παιδιού του λαού».

Μόνο που αυτός το προκάλεσε στον εαυτό του (και κατ’ επέκταση στο κόμμα του). Τι ακριβώς περίμεναν στην Κουμουνδούρου όταν επί εβδομάδες ο πρόεδρος τους επί εβδομάδες κι επί μήνες …παρουσιάζει σπίτια εκατομμυρίων και μοστράρει δάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ από αλλοδαπές εταιρίες;

Το πλοίο

Υποθέτουμε πάντως πως κατά τύχη στην περίφημη ομιλία στην Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε να μιλά για την περιουσιακή του κατάσταση με φόντο ένα φορτηγό πλοίο αραγμένο στον Θερμαϊκό.

Η αλήθεια όμως είναι πως ή εικόνα ήταν χαρακτηριστική της κατάστασης. Γιατί αυτά τα περίφημα 49 εκατομμύρια που – όπως δήλωσε- εξασφάλισε στους «επενδυτές μου» προκύπτουν λογικά, από αυτό τον κλάδο, της Ναυτιλίας.

Εκτός πια αν δεν επρόκειτο για τύχη και κάποιος φίλος του προέδρου, εφοπλιστής, φρόντισε να βρίσκεται εκεί το πλοίο για να «φτιάξει» το ντεκόρ. Προφανώς αστειευόμαστε…

Δικαίωση

«Ένστολοι αστυνομικοί με δίκυκλα» θα βρίσκονται αυτό το καλοκαίρι στις παραλίες σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Κι αυτό γιατί καταγράφονται περιστατικά μικρο-εγκληματικότητας.

Μόνο που υποθέτουμε ότι οι αστυνομικές μοτοσυκλέτες θα έχουν μερικά προβλήματα για να κινηθούν στην άμμο. Καθότι γι αυτή την δραστηριότητα θα απαιτούνταν ειδικά δίκυκλα, που – από όσο γνωρίζουμε – η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει.

Μήπως ήρθε η ώρα να αναγνωριστεί η μεγαλοφυής ιδέα του (προ)προηγούμενου υπουργού, Νότη Μηταράκη για την οποία και αποπέμφθηκε: Να αποκτήσουμε επιτέλους έφιππη αστυνομία; Κανένα πρόβλημα δεν θα έχουν τα άλογα να περπατήσουν στην άμμο.

Μάλιστα θα μπορούσαμε να προμηθευθούμε αραβικά άλογα που θα έχουν συνηθίσει από την έρημο

Οργώνει

Μαθαίνουμε ότι ο Μιχάλης Κατρίνης εκτός ότι οργώνει όλη την Ελλάδα για να μιλήσει για τα προεκλογικά διακυβεύματα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει και τον Πύργος – Αθήνα ,Παγκράτι Κολιάτσου.

Είναι πολλές οι φορές που πηγαινοέρχεται αυθημερόν για να παραστεί σε ομιλίες υποψηφίων ενώ έκανε μεγάλη συγκέντρωση ετεροδημοτών στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.

Όπως λέει και ο ίδιος σε συνομιλητές του ,λειτουργεί πάντα «θεσμικά»..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα